frederiksberg-L

Koncert med kirkekoret fra Dvur Králové i Tjekkiet

Af A. Dvorak synges "Zezhulice", hvis tekst stammer fra syv skrifter, som blev fundet i 17-tallet i byen Dvur Kralove, hvor koret kommer fra. Desuden har koret valgt en dansk salme som en gestus over for de danske komponister, som de ønsker at vise respekt. Kirkekoret er et meget ambitiøst kor, som giver koncerter både i Tjekkiet og udlandet. I 2023 sang de i Wien, Nürnberg og Krakow. 

Læs mere
Koncert med kirkekoret fra Dvur Králové i Tjekkiet

Aktion mod salg af lattergas

Aktion mod salg af lattergas
I morges igangsatte Københavns Vestegens Politi ransagninger på et større antal adresser på Sjælland. På baggrund af efterforskningen, vurderer politiet, at have afdækket et netværk, der forestod distribution og salg af lattergas. I forbindelse med aktionen er fire mænd blevet anholdt og et større parti lattergasflasker blev beslaglagt. Mændene er alle sigtet for opbevaring og salg af lattergas. Ransagningerne og anholdelserne har fundet sted på Vestegnen og i København, Midt- og Vestsjælland samt Nordsjælland. Aktionen er sket i samarbejde med Skattestyrelsen.

Læs mere

Fire mænd efterlyses for røverier og tyverier i pirattaxaer

En længerevarende efterforskning har vist, at en gruppe mænd fra Aarhus-området systematisk har udnyttet personer på vej hjem fra det københavnske natteliv. De er mistænkt for at have kørt pirattaxa og har samlet berusede personer op. Under kørslen har de forurettede siddet foran på passagersædet i den tro, at de har været alene med chaufføren, men på bagsædet har endnu en gerningsmand afluret passagerens pinkode eller Mobilepay-kode. Gerningsmændene har stjålet personernes kort eller telefoner. I nogle tilfælde har de forurettede modsat sig, og her er der anvendt vold eller trusler. Røverierne og tyverierne er begået i perioden fra december 2023 til april 2024. Den 18. april blev seks mænd anholdt i sagen, og de har siden siddet varetægtsfængslet. Derudover efterlyser Københavns Politi nu fire mænd i alderen 17 til 32 år. Politiet opfordrer alle, der har oplysninger om personerne, til at rette henvendelse til enten Københavns politi eller Østjyllands politi – i begge tilfælde på telefon 1-1-4.

Læs mere
Fire mænd efterlyses for røverier og tyverier i pirattaxaer

Frederiksberg får 12 nye redekasser til mursejlere

Frederiksberg får 12 nye redekasser til mursejlere
”Mursejleren er en fantastisk spændende fugl, og den er en af de bedste indikatorer for god biodiversitet i en by. Desværre er fuglen som art i kraftig tilbagegang, og derfor arbejder Frederiksberg Kommune benhårdt på at skabe gode forhold for den. Jeg håber, at flere af byens redekasser får beboere i år, så vi alle sammen også i fremtiden kan glæde os over denne fascinerende fugl,” siger borgmester Michael Vindfeldt (S).

Læs mere

Trommehvirvel... Tivoli-Garden søger friske piger og drenge!

Hvis man har en garder i maven, er det nu man skal slå til. Tivoli-Garden søger piger og drenge til institutionen der i år fejrer sit 180-års jubilæum. Det er ikke kun en musikuddannelse men et fællesskab hvor børn og unge skaber venskaber for livet. Man lærer at spille på instrumenter som trommer, fløjte, trompet, trækbasun og mange flere fra nogle af landets bedste lærere og instruktører. Og så er det gratis at være med i Tivoli-Garden. Deadline for ansøgning er den 21. maj 2024.

Læs mere
Trommehvirvel... Tivoli-Garden søger friske piger og drenge!

Slægtsforskningsworkshop

Slægtsforskningsworkshop
På workshoppen er der mulighed for at stille spørgsmål om slægtsforskning og udveksle erfaringer med andre slægtsforskere. Din familie behøver ikke at komme fra Frederiksberg Du kan deltage i en eller flere slægtsforskningsworkshops. Indholdet bestemmes af deltagerne. Der vil også være mulighed for at stifte bekendtskab med Frederiksberg Stadsarkivs første digitaliserede arkivalier som er skattebøgerne fra 1867-1936.

Læs mere

Frbdage 2024 - Kunst i naturen - natur i kunsten

Udstillingen viser hvordan naturen har inspireret kunstneren Nynne Savery igennem tiden, men også hvordan hun har bevæget sig fra klassisk oliemaleri til abstraktioner og fabuleringer over iagttagelser fra naturen omsat i broderi og støbt i halvkugler af plast. Disse er placeret på forskellige sammenhænge i naturen, for at undersøge samspillet mellem artefakter og omgivelserne, de bliver sat i. Man kan sige at udstillingen overordnet handler om at gå ud i naturen og nyde den samt at hente naturen ind i stuen.

Læs mere
Frbdage 2024 - Kunst i naturen - natur i kunsten

Der sker en masse på Frederiksberg - Det sker.

Følg Dit Frederiksberg på Facebook og Instagram

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere
Send dit opslag til redaktion@dit-frederiksberg.dk

facebook