Foråret er endeligt over os, og naturvejlederne guider her til gode naturoplevelser i det tidlige forår. Gå på jagt efter forårstegn.

Det pibler frem med små blomster som erantis, anemoner og martsviol. Træerne har små grønne skud med de fineste lysegrønne blade, og hasselbuskens hunblomst titter frem med sine smukke røde bestøvningsfangere, som kun venter på at blive bestøvet af hanraklerne. Lykkes det, kan man se frem til hasselnødder senere på året. Fuglene synger i kor på jagten efter den helt rigtige mage. Benyt en af byens mange parker eller grønne arealer og gå på jagt efter de trofaste forårsbebudere. Hvor mange forskellige kan du finde?

Byg en fuglekasse
Hvis I ikke allerede har gjort det, så kan I nå det endnu! Fuglene leder i øjeblikket efter redekasser, og når først man har sat en redekasse ud, så går der ikke længe, før man får besøg af nysgerrige gæster. Det er nemlig ikke mangel på føde, der udgør et problem for de vingede dyr, men derimod manglen på egnede ynglesteder. Ved at sætte en redekasse ud, kan du få meget mere fugleliv i haven. Se hvordan du bygger en redekasse på www.dof.dk/fakta-om-fugle/fugle-i-haven/fuglekasser.

Læs mere her.

Foto: ABW