De fysiske biblioteker er igen lukkede på grund af coronavirus. Men derfor behøver du ikke at savne alle bibliotekets gode tilbud. Biblioteket Frederiksberg bringer nemlig det digitale bibliotek hjem i din stue med Sofabiblioteket.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Selvom bibliotekerne i mange kommuner i hele Danmark er lukkede frem til det nye år, kan du stadig bruge dit bibliotek her på Frederiksberg hjemme fra din sofa. Biblioteket Frederiksberg har nemlig en lang række digitale tilbud, så du ikke kommer til at mangle inspiration, læsestof, hjælp til lektierne eller andet i den kommende tid. Derudover kan du Booke en bibliotekar og få personlig hjælp til lige netop din digitale udfordring.

Mange af de digitale og ikke-fysiske tilbud såsom eReolen, Biblioteksvagten og Filmstriben har de også til daglig, men de genstarter også nogle af de populære tiltag fra forårets Sofabibliotek. Det spænder vidt fra kreativ inspiration til børnefamilier, guides til film, musik og podcasts, bunkevis af anbefalinger til læsestof til de voksne og meget, meget mere.

Det eneste du skal gøre, er at følge med løbende under temaet Sofabiblioteket her på hjemmesiden, hvor de samler alle de artikler, der bringer hele biblioteket lige hjem til din sofa.

Du kan også følge hashtagget #sofabiblioteket på deres Instagram-profil, @biblioteketfredeiksberg, og se deres bibliotekarer og formidleres yndlingsbøger, som de anbefaler videre til dig – ligesom du kan få inspiration til højtlæsning derhjemme. På deres Facebook-side kan du hver uge deltage i Bogsnak i Sofabiblioteket. Det foregår helt ligesom Bogsnak i bibliotekssalen, hvor der sidder en sød bibliotekar klar til at tale litteratur med dig, nu blot på Facebook.

Læs mere her.