Af hensyn til vores personale og de COVID-syge, så er vi nødt til at udskyde alle planlagte behandlinger på vores hospitaler fra mandag og tre uger frem, siger lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

​”Vi står i en nødsituation. Det er nu, vi trykker på den store knap. I går sagde jeg, at det var som om, coronatropperne stod uden for byen. Nu er de helt sikkert rykket ind, og vi er nødt til at udskyde alle de behandlinger, der ikke er akutte og livstruende,” siger lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden Dorthe Crüger.

Udviklingen i indlæggelsestallene går så hurtigt, at det i løbet af dagen stod klart, at der var brug for at indkalde til dagens andet møde i regionens Kriseledelse. Her blev der onsdag eftermiddag besluttet, at hospitalerne fra mandag den 21. december og tre uger frem udskyder samtlige kontroller, behandlinger og operationer, der ikke er tvingende nødvendige.

Se skalering af hospitalernes COVID-kapacitet og udvikling i antal indlagte

”Desværre ser vi, at indlæggelsestallet fortsætter op ad i raketfart. Så af hensyn til vores personale og de COVID-syge, så er vi nu nødt til at skride til denne drastiske nedlukning af de planlagte behandlinger.

Vi har på kun tre dage set så store stigninger i indlæggelsestallet, at der desværre ikke er anden vej. Vi forbereder os nu på en virkelig kritisk tid. Jeg kan kun bede til, at vi ALLE tager restriktionerne alvorligt for at begrænse yderligere smitte – og af respekt for de ansatte i sundhedsvæsenet, som desværre ser ud til at få en rigtig travl jul,” siger Dorthe Crüger.

Bliv hjemme. Drop aftaler
Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) gentager også sin appel til alle borgere i hovedstadsområdet.

“Julen står for døren, men det bliver ikke den samme jul for nogen af os. Og slet ikke samme jul for vores sundhedspersonale. De skal arbejde og passe på os. De bliver ramt af den øgede smitte. De bliver selv mere syge og må blive hjemme. Det presser dem, der er tilbage. De skal se flere patienter, de kommer ikke til at holde jul. Smitte og indlæggelser stiger med raketfart. Det er nu vi skal reagere, hvis det ikke skal gå helt galt.”

Opfordringen fra regionsrådsformanden lyder: “Til alle os, der bor i hovedstadsområdet. Vi kan ikke være bekendt, hvis vi ikke hver især gør, hvad vi kan. Bliv hjemme. Drop alle aftaler, som ikke er helt nødvendige – og tal med jeres børn og unge – og børn og unge tal med jeres forældre om at gøre det samme. Så se færre og giv helligdage til flere.”