I de kommende år kommer der 24 nye, offentlige ladestandere til elbiler på Frederiksberg. Dermed vil 80 procent af byens areal leve op til målet om, at der maksimalt må være 250 meter fra gadedør til den nærmeste offentlige ladestander. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Gratis parkering og masser af lademuligheder for elbilejere. Det er to af Frederiksberg Kommunes indsatser, der skal få flere bilister til at vælge elbiler og gøre Frederiksberg Kommune til el-bilby nummer et. Som den første kommune i Danmark har Frederiksberg nemlig indført en ladegaranti, så man højst skal bevæge sig 250 meter for at komme til den nærmeste offentligt tilgængelige ladestander. Parkering er allerede gratis for alle elbiler, og i løbet af 2021 og 2022 etablerer leverandøren Clever 24 nye ladestandere i byen. Dermed bliver det markant hurtigere og lettere at oplade sin bil.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Det glæder borgmester Simon Aggesen (C): ”Jeg er meget tilfreds med, at vi med denne aftale kan tilbyde elbilejere i byen endnu bedre muligheder for at lade deres elbil op og dermed gøre rammerne for elbilejere mere attraktive. Frederiksberg skal være Danmarks el-bilby nummer et, og det skal være nemt at foretage valget at vælge at køre i elbil. Med de nye ladestandere tager vi et stort skridt i den rigtige retning og vores mål er nu inden for rækkevidde. Det viser, at vi har trykket speederen i bund på den grønne omstilling i vores by,” siger han.

Med aftalen vil 80 procent af byens areal leve op til målet om et maksimum på 250 meter fra gadedør til nærmeste ladestander. Og arbejdet for at komme helt i mål fortsætter ufortrødent, fortæller formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V):

”Hidtil har det været en barriere for mange, især dem der bor i lejlighed, at der ikke har været nok offentlige ladestandere. Nu er vi snart i mål med infrastrukturen og jeg håber, at de forbedrede lademuligheder får mange til at vælge elbiler i de kommende år, sådan at leverandørerne ser en god grund til at etablere endnu flere ladestandere,” siger han.

Frederiksberg Kommune har i den kommende tid dialog med tre operatører af ladestandere om muligheden for endnu flere ladestandere for at sikre ladegaranti i hele byen.

På Frederiksberg er der 71 ladestandere på offentlig vej med i alt 132 tilhørende parkeringspladser. De 24 nye ladestandere indsættes i 2021-2022 og hver ladestander omfatter to parkeringspladser, man kan lade på. Flere af de 24 nye ladestanderes placering er baseret på ønsker fra borgere.

Blandt andre indsatser i Frederiksbergs elbilstrategi er at alle kommunens egene køretøjer skal køre på el eller andre klimavenlige drivmidler og at de busser, der kører i byen, skal være nulemissionsbusser.