I en koordineret aktion ledet af Grænsecenter Øresund under Københavns Politi blev der mandag anholdt 17 personer. De mistænkes for at stå bag skunkproduktion og organiseret smugling og salg af skunk til Sverige. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Jesper Thode Larsen, Byportalerne.dk

10 mænd og syv kvinder i alderen 25 til 60 år blev anholdt, da Grænsecenter Øresund (GCØ) under Københavns Politi i går slog til i en større aktion, der involverede flere danske og svenske politikredse. Syv af de anholdte personer sigtes for smugling og salg af skunk, mens tre sigtes for produktion af skunk.

Der blev i forbindelse med anholdelserne foretaget ransagning på 26 adresser i flere politikredse i Jylland, på Fyn, Sjælland og i Sverige. Ved ransagningerne blev der blandt andet fundet skunkplanter svarende til ca. 100 kg hash, ca. syv kg. skunk, knap to kg. hash, ca. 450 joints samt udstyr til dyrkning af skunk. Derudover blev der beslaglagt en pistol, et haglgevær og blandet valuta svarende til ca. 550.000 kr.

»Aktionen i dag forløb som planlagt, og jeg er godt tilfreds med, at vi nu har fjernet et kriminelt netværk, der har forsynet det svenske marked med dansk-produceret skunk,« siger leder af GCØ, politiinspektør Henrik Andersen.

GCØ er et samarbejde mellem dansk og svensk politi og har til formål at efterforske grænseoverskridende kriminalitet i Øresundsregionen. I samarbejdet er der særligt fokus på sager om sprængstoffer, våben, narkotika, omrejsende kriminelle og hvidvaskede penge, der krydser grænsen mellem Danmark og Sverige.

»Dagens aktion er resultatet af en efterforskning, som Grænsecenter Øresund har foretaget over de seneste måneder i tæt samarbejde med svensk politi og en række danske politikredse samt Særlig Efterforskning Øst. Det er et rigtig godt eksempel på værdien af et tæt samarbejde mellem politiet på begge sider af Øresund,« siger Henrik Andersen.

10 af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag den 29. september kl. 09.00 i Retten på Frederiksberg med krav om varetægtsfængsling. Politiet vil begære lukkede døre.