Når Kulturhavn løber af stablen 11. – 13. september for 20. gang, er aktiviteterne spredt ud langs hele havnen med behørig afstand. Det oplyser København’s Kommune i en pressemeddelelse

Den 11. – 13. september er det igen tid til at fejre og gå på (gen)opdagelse i Københavns Havn med Kulturhavn. Selvom det er 20. gang i træk, arrangementet kaster anker i havnen, ser årets Kulturhavn slet ikke ud som vanligt. Aktiviteterne er spredt ud langs hele havnen med behørig afstand, og programmet er lagt med særligt fokus på en sikker og tryg oplevelse. Det betyder også en nedskalering af antallet af aktiviteter og et øget fokus på afstand og afspritning, som giver mulighed for at opdage nye områder i havnen og være turist i egen by.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) udtaler: ”Det er vigtigere end nogensinde at støtte op om kulturlivet, der er sendt i knæ på grund af coronakrisen. Denne sommer har vist os, hvor givende det er at holde ferie og gå på opdagelse i egen by, ikke mindst på grund af kulturen, bynaturen og Københavns blå åndehuller. Derfor håber jeg også, at mange københavnere vil støtte op om dette års alternative Kulturhavn og få nogle nye, gode kulturoplevelser i og ved Københavns Havn.”

Nu kan københavnerne og andre interesserede gå ombord i årets program, som er lastet med aktiviteter, der underholder, tager dig med på tur rundt i havnens bydele og giver ny inspiration. Som altid er alle aktiviteter gratis.

Festivalleder Antoine Améaume: “Ingen ved, hvor længe Corona vil være en del af vores hverdag, og vi vil gerne være med til at finde nye veje for at kulturlivet kan overleve og få mulighed for at inspirere til efteråret, efter en sommer med mange – nødvendige – aflysninger. Vi tror på, at det er vigtigt for os alle, at kulturoplevelser i byen stadig kan afvikles og udvikle sig – også selvom det bliver i et andet format end vanligt. Som arrangører har vi derfor måttet tænke ud af boksen og finde forsvarlige løsninger på afvikling af kulturarrangementer under de nye omstændigheder.”

Programmet byder på alt fra guidede ture, fotoskattejagt, fælles langbordsmiddag, gadeidræt, live-musik på en tømmerflåde, fri sejlads, urtesankning – og meget, meget mere.

Tjek hele Kulturhavns program ud lige her.

Et program tilpasset Covid-19
Kulturhavns sekretariat har de seneste par uger justeret, gennemgået, vendt og drejet årets program. Det har ført til et helt nyt set-up. I år har Kulturhavn i højere grad end tidligere fordelt aktiviteterne ud langs hele den københavnske havnekant. Det giver rig mulighed for at gå på opdagelse i bydele, du måske ikke kender eller har været forbi endnu.

Førsteprioriteten er sikkerhed
Kulturhavns nye format har én førsteprioritet; en sikker og tryg afvikling af alle events på trods af pandemien. Fordi intet er som sædvanligt, sætter Kulturhavn i 2020 særligt ind med følgende tiltag og sikkerhedshensyn:

  • Hyppig rengøring af alle kontaktflader på Kulturhavns lokationer
  • Tilgængeligt håndsprit: både backstage for aktører og for alle Kulturhavns gæster
  • Øget fokus på afstand: der vil være mere indhegning og afgrænsning af områder med klart afmærkede ind- og udgange, så der sikres et godt flow
  • Øget fokus på antal af mennesker: der vil være repræsentanter fra Kulturhavn til stede på alle arrangementets større lokationer langs havnen, som er med til at styre antallet af gæster, så gældende regler for forsamling ikke overskrides
  • “No Standing Zones”, hvor gæster og forbigående ikke stimler sammen, så der undgås hot spots
  • Siddende publikum ved alle musikscener, så krav om afstand og max antal personer samlet kan overholdes.

Kulturhavn 2020 har arrangementer i følgende bydele: Indre By, Holmen, Sydhavnen, Nordhavn og Bryggen. Kulturhavn Festival arrangeres af Københavns Kommune og By & Havn er hovedsponsor.