Fodbold er stadig den mest populære fritidsaktivitet hos børn og unge mellem 0-18 år i Frederiksberg kommune, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

På trods af et dyk på hele 979 medlemmer i perioden 2016-2017, kan fodboldforeningerne stadig bryste sig af at være de største i Frederiksberg kommune. På det nationale plan er fodboldforeningerne dem med det største antal medlemmer, hvor de efterfølgende fire pladser går til hhv. gymnastik-, svømme-, håndbold- og badmintonforeningerne.

Dog skiller Frederiksberg kommune sig lidt ud fra den nationale udvikling, da fodboldforeningerne i perioden 2016-2019 har oplevet et fald på 13%, hvilket svarer til 536 medlemmer.

Derudover har Frederiksberg kommune oplevet en markant større procentmæssig stigning, når det kommer til den procentmæssige stigning af medlemmer i svømmeforeningerne og gymnastikforeningerne. Der er nemlig kommet hele 31% flere svømmere og 16% flere gymnastikudøvere til i perioden 2016-2019.

Det er en spændende udvikling, hvilket den danske webshop med salg af børnetøj, gymnastiktøj og svømmetøj, Kids-world, følger tæt:

“Vi har godt kunne mærke, at der hos kunderne, har været en stigende interesse for gymnastiktøj og svømmetøj til børnene. At tallene fra Danmarks Statistik også indikerer, at der sker en stigning rundt omkring i landet, understøtter blot vores egne antagelser,” siger Annette Lykke Nielsen fra Kids-world.

“Vi gør meget for konstant at tilpasse os markedet, så vi kan imødekomme efterspørgslen fra kunderne. Derfor har vi også gjort meget ud af at få lavet aftaler med mærker, der netop laver gymnastiktøj, svømmetøj og svømmeudstyr,” tilføjer Annette Lykke Nielsen.

Det bliver spændende at se, hvordan udviklingen ser ud, når de nye tal fra Danmarks Statistik lander i løbet af 2021.

Kilde: Danmarks Statistik – http://statistikbanken.dk/IDRAKT01

Kilde: Danmarks Statistik