Biblioteket Frederiksberg og Kids Island står bag et nyt børne-iværksætterakademi på Frederiksberg, hvor 10-13-årige kan prøve kræfter med iværksætteri og innovation efter skole gennem leg og læring. Det oplyser Frederiksberg Kommune i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk / Dit Frederiksberg

Alle børn på Frederiksberg får nu mulighed for at deltage i et iværksætter-forløb på Frederiksberg Hovedbibliotek. I løbet af syv eftermiddage bliver børnene præsenteret for virkelige problemstillinger som fx madspild eller mangel på rent vand, og så skal de sammen komme op med gode løsninger.

”Vores samfund har brug for flere iværksættere, der kan omsætte gode ideer til løsninger. Jeg ser derfor frem til, at vi nu får et iværksætter-akademi på Frederiksberg, hvor børn gennem leg og mødet med omverdenen lærer at skabe konkrete løsninger ud af deres ideer”, siger borgmester Simon Aggesen (C).

”Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde iværksætteri på linje med fodbold og gymnastik på Frederiksberg. Børnene lærer at få ideer og løse problemer, som giver dem optimisme og handlekraft, som de kan bruge resten af deres liv,” siger formand for kultur- og fritidsudvalget Nikolaj Bøgh.

Børnene kommer på feltarbejde og arbejder på et konkret fysisk produkt, som de kan få med hjem efter iværksætterforløbet. Derudover møder børnene rigtige iværksættere og får en forståelse for markeds- og forretningsmodeller gennem leg og sjove øvelser. Iværksætter-akademiet starter op den 15. september på Frederiksberg Hovedbibliotek. Men allerede i uge 27 kan børn prøve kræfter med iværksætteri i en 2-dags sommercamp i Søndermarken, hvor de skal udvikle grønne løsninger, der kan få flere op på cyklen.

Tilmelding til iværksætterakademiet: https://billetto.dk/e/kids-island-ivaerksaetterakademi-frederiksberg-tirsdagshold-billetter-452512

Tilmelding til iværksætter-sommercamp: https://kidsisland.dk/camps/

Fakta.
Kids Island har modtaget tre mio. kr. fra Villumfonden til udviklingen af projektet. Initiativet er desuden støttet af Zibra og sponseret af NREP.
Akademiet foregår en gang om ugen efter skole. Der er i alt syv gange, hvor børnene prøver hele processen omkring innovation og iværksætteri.