En ny naturkalender, der samler ture og aktiviteter i det fri, skal inspirere flere mennesker til at tage ud i naturen. På Voresnatur.dk kan man søge mellem flere hundrede aktiviteter og ture ud i naturen henover sommeren. Det oplyser Friluftsrådet i en pressemeddelse.

Fotokreditering: Friluftsrådet / Adam Grønne

En ny naturkalender skal få flere til opdage vores natur. Kalenderen på voresnatur.dk samler aktiviteter og ture i det fri, udstillinger, foredrag og kurser om vores natur. Anledningen er, at DR i år sætter fokus på programmer om Danmarks natur, blandt andet Vilde, vidunderlige Danmark, og partnerskabet Vores Natur mellem DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen, og Danmarks Naturhistoriske Museer skal sikre, at der også er nye muligheder for at komme ud og opleve naturen i virkeligheden.

I Vores Naturs naturkalender kan man søge på aktiviteter på dato, tema, ud fra afstand eller til særlige målgrupper, f.eks. aktiviteter der er egnet til børn.

Og der kommer hele tiden flere aktiviteter til fra foreninger, biblioteker, museer, naturcentre og mange andre. Alle kan nemlig oprette en naturaktivitet på voresnatur.dk, og på den måde være med til at invitere flere ud på oplevelse i vores natur. Dog skal arrangementet være åbent for alle, foregå i 2020 og overholde myndighedernes retningslinjer for at undgå spredning af corona-virus.

Tag ud og oplev naturen.
I det hele taget er der med Vores Natur fokus på naturen og de oplevelser, man kan få derude i 2020. Ud over DRs programmer, åbner også en vandreudstilling fra Danmarks naturhistoriske museer, Naturstyrelsen holder arrangementer på deres arealer og Friluftsrådet har sammen med en lang række foreninger i gangsat initiativer, hvor folk for eksempel kan opleve naturen om natten, smage på den vilde natur eller gå påopdagelse i vores natur under vandet.

DR har desuden lanceret en “naturtjeneste” med inspiration til nye oplevelser hver uge på dr.dk, og på Voresnatur.dk kan man også finde ideer til naturoplevelser på egen hånd.

“Vi er sikre på, at naturinteressen vil brede sig langt ud og ramme hele landet med de mange initiativer og aktiviteter, der bliver sat i gang med Vores Natur. Det vil give os alle gode oplevelser, større viden og forståelse for vores natur og hvad den betyder for os mennesker” siger Bjarke Frandsen, projektleder i Friluftsrådet, der koordinerer alle aktiviteterne.

Vores Natur projektet er støttet af 15. Juni Fonden, AAGE V. JENSEN NATURFOND og Nordea-fonden.