Denne sommer kan man opleve koncerter med ensembler på internationalt topniveau hjemme fra stuen. Årets traditionsrige kammerkoncerter livestreames for første gang direkte fra Brøndsalen i Haveselskabets Have hver søndag i juli på Facebook. Det oplyser Frederiksberg Kommune i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk / Dit Frederiksberg

Hvert år i juli fyldes Brøndsalen med klassisk musik af høj kvalitet. Denne sommer bliver ingen undtagelse, selv om der på grund af coronasituationen bliver færre pladser til tilskuere. Derfor skal man i år bestille billet og ikke som tidligere blot møde op til koncerterne. Til gengæld livestreames kammerkoncerterne for første gang direkte på Frederiksberg Kommunes Facebookside til glæde for alle, som enten ikke kan få billetter eller som er i isolation hjemme.

”Kammerkoncerterne er en fast tradition på Frederiksberg. Jeg er derfor glad for, at vi trods de særlige omstændigheder også i år kan fylde Brøndsalen med skøn musik og fællesskab – helt frit for enhver, der har lyst til at lytte med fra salen med billet eller hjemme fra stuen,” siger borgmester Simon Aggesen (C).

”Hver søndag i juli gennem 25 år har Frederiksberg Kommune tilbudt klassiske koncerter i Brøndsalens unikke rammer. Nu tilbyder vi endnu flere af vores borgere adgang til musikken med en række streamede kammerkoncerter, som vækker følelserne og samværet til live helt ud bag skærmene,” siger formand for kultur- og fritidsudvalget Nikolaj Bøgh.

Kammerkoncerterne arrangeres af Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Kommunes Kammermusikudvalg, som består af professionelle musikere, der har sammensat koncerterne gennem alle årene. Musikforeningen START! Frederiksberg står for at livestreame de musikalske oplevelser.

Koncerterne finder sted i Brøndsalen i Haveselskabets Have ved Frederiksberg Runddel. Dørene åbner kl. 16.30 til koncerterne. Publikum billetteres uden for Brøndsalen og sendes ind i tre hold, så myndighedernes retningslinjer om afstand kan overholdes.

Billetterne for hver koncert frigives løbende på oplev.frederiksberg.dk.

PROGRAM.
Søndag 5. juli – Klaverkvintet med fem unge talenter der alle har modtaget en række priser og legater.
Søndag 12. juli – Den Danske Horntrio er en usædvanlig kombination af instrumenter – violin, valdhorn og klaver – som forener toner fra vidst forskellige klangverdener på fornemste vis.
Søndag 19. juli – Royal Danish Winds er en dansk blæserkvintet bestående af træblæserne fløjte, obo, clarinet, horn (metal) og fagot, som repræsenterer noget af det ypperste på den danske musikscene i disse år.
Søndag 26. juli – Den prisvindende Eskær Trio har turneret i mange lande. De vandt P2 Kammermusikkonkurrence i 1996 og har modtaget P2 Prisen for albummet ‘Romantiske Klavertrioer’.
Fakta:

Billetter kan hentes på oplev.frederiksberg.dk cirka 14 dage før hver koncert. Koncerterne streames live om søndagen klokken 17.00 i ugerne 27, 28, 29 og 30 på Frederiksberg Kommunes Facebookprofil. Hvis man liker eller følger Frederiksberg Kommunes Facebookprofil vil man automatisk modtage en notifikation, når koncerten går live. Koncerterne sendes udelukkende live og kan ikke gemmes til senere brug. Pausen i programmet vil derfor også være en pause på Facebook.