Allerede fra fredag den 29. maj kan du igen se film i Nordisk Film Biografer Falkoner. Budskabet til gæsterne er klart: Kom trygt i biografen! Det oplyses i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

I mere end to måneder har Nordisk Film Biografer Falkoner været lukket, men nu er biografchef Helle Strømø klar til at åbne igen. Allerede på fredag den 29. maj slår hun dørene op til biografen på Frederiksberg, som har været lukket ned siden 12. marts på grund af covid-19-krisen.

”Det har været en ekstraordinær tid, så nu bliver det godt at åbne igen og byde vores gæster velkommen. Vi har savnet dem, og jeg tror at mange glæder sig til at kunne gå i biografen igen,” siger biografchef Helle Strømø.

Planen er, at Falkoner-biografen i første omgang holder åbent torsdag til søndag samt på helligdage. Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyen, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne. Gæsterne vil blive mødt af en vært, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse.

”Vi overholder alle retningslinjer. Der er skilte, afstandsmarkører, håndsprit, og personalet sørger for, at gæsterne får en tryg oplevelse. Så nu glæder vi os bare til at vise nogle gode film,” siger Helle Strømø.

Når Nordisk Film Biografer Falkoner åbner igen, vil det bl.a. være med animationsfilmen ”Fremad”, den danske debutfilm ”Kød og Blod” med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og ”Bombshell” med Charlize Theron. Det fulde program vil løbende blive opdateret og kan ses på nfbio.dk eller i Nordisk Films bioapp, hvor man fra tirsdag 26. maj også kan købe billetter. Helle Strømø opfordrer til, at man køber sine billetter online på forhånd for at undgå kødannelse og ventetid i biografen.

Nordisk Film Biografer er landets største biografkæde med 23 biografer over hele landet. De første elleve af kædens biografer – og herunder biografen på Frederiksberg – åbner fredag 29. maj. I ugerne herefter åbner resten.

Fakta om genåbningen af Nordisk Film Biografer.
Nordisk Film Biografer er Danmarks største biografkæde med i alt 23 biografer i Danmark. Nordisk Film driver også 21 biografer i Norge og én biograf i Sverige.
Fredag 29. maj åbner følgende Nordisk Film-biografer: Dagmar, Field’s, Falkoner, Tåstrup, Lyngby, Aarhus C, Odense, Aalborg Kennedy, Esbjerg, Herning og Kolding.
Torsdag 4. juni åbner følgende Nordisk Film Biografer: Hillerød, Køge, Nykøbing Falster, Trøjborg i Aarhus, Randers, Aalborg Syd og Viborg.
Imperial, Palads og biograferne i Waves og Frederikssund åbnes op gradvist i den efterfølgende periode, nærmere information herom følger på et senere tidspunkt. Nordisk Film Biografer Næstved er under ombygning, hvor der installeres helt nye luksussæder i alle salene. Biografen forventes at kunne genåbne i juli.