Mandag den 18. maj genåbner Frederiksberg Hovedbibliotek for korte besøg og lån af både bøger, musik, film og spil. Samtidig tilbydes der levering af bogposer til personer i særlig risiko for COVID-19. Det oplyser Frederiksberg Kommune i en pressemeddelse.

Frederiksberg Hovedbibliotek genåbner mandag i en form, hvor det er muligt for borgere på Frederiksberg at reservere, hente og låne materialer med hjem på en sikker og forsvarlig måde. 

Det betyder blandt andet, at biblioteket holder lukket midt på dagen for ekstra rengøring, og at der vil være skilte og mærker, der hjælper brugerne med at holde afstand og mindske smitten af COVID-19.
”Jeg er meget glad for, at borgerne igen kan besøge hovedbiblioteket, og at de borgere, som er særligt udsatte i forhold til COVID-19 nu kan få leveret bøger til døren,” siger borgmester Simon Aggesen (C).

”Biblioteket er et vigtigt mødested, og mange borgere savner at stå ansigt-til-ansigt og få hjælp og anbefalinger til lån af bøger. Derfor er jeg glad for, at vi nu igen kan besøge hovedbiblioteket under sikre forhold, hvor der er styr på sikkerhed og hygiejne,” siger Nikolaj Bøgh, formand for kultur- og fritidsudvalget.

De mange kulturelle aktiviteter som normalt finder sted i lokalerne på hovedbiblioteket vil forsat været lukkede eller finde sted i en digital form.

Levering af bogposer til særligt sårbare bestilles på Bibliotek Frederiksbergs hjemmeside via en formular, hvor der kan angives ønsker til genrer. Se link herunder. Herefter pakker bibliotekets ansatte materialerne i poser og leverer dem til hoveddøren, når de er klar.

Hovedbibliotekets åbningstider i første fase:
Mandag – fredag: 09.30 – 12.30 og 15.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 13.00.

Fakta.
Hovedbiblioteket åbner – men i en anden form end den kendte: Borgerne kan låne bøger og få hjælp og vejledning til lette søgninger og udlån, men det vil ikke være muligt at opholde sig på biblioteket i længere tid, ligesom man skal benytte tilbuddet book-en-bibliotekar, hvis man ønsker hjælp til dybere informationssøgning.
Tilbuddet om levering af bøger til særligt udsatte i forhold til COVID-19, gælder de personer, der af Sundhedsstyrelsen er defineret som personer i øget risiko.
I forbindelse med at man nu kan reservere og afhente materialer på hovedbiblioteket, lukker tilbuddet bogposer for almindelige borgere.
Der arbejdes ligeledes på en genåbning af biblioteksfilialerne.

Links.
Bestilling af bogposer til særligt sårbare.