Fra mandag den 27. april kan alle borgere på Frederiksberg bestille en bogpose til afhentning på biblioteket. Det oplyser Frederiksberg Kommune netop i en pressemeddelse.

Det glæder borgmester Simon Aggesen (C), at det nu igen bliver muligt at låne bøger af papir på biblioteket: ”I en tid, hvor mange sociale arrangementer er aflyst, og kultur-og fritidstilbud holder lukket, er der ekstra god tid til at læse bøger. Derfor ser jeg frem til, at det nu igen bliver muligt at låne bøger med hjem på en tryg og sikker måde, der følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger”, siger han.

Formand for kultur- og fritidsudvalget Nikolaj Bøgh (C) bakker også op: ”Jeg håber, at mange vil benytte tilbuddet om bogposer, som kan være med til at skabe gode læseoplevelser, adspredelse og refleksion hjemme i stuerne,” siger han.

Bogposerne bestilles på Biblioteket Frederiksbergs hjemmeside via en formular, hvor der kan angives ønsker til emner og genrer. Herefter pakker bibliotekets ansatte bøgerne i poser til afhentning på Hovedbiblioteket. Samtidig genåbner biblioteket tilbuddet Biblioteket-kommer, hvor borgere, som ikke selv har mulighed for at komme på biblioteket på grund af alder eller sygdom, som hidtil kan få leveret bøger til døren. Begge tilbud tilrettelægges, så det følger sundhedsmyndighedernes krav om afstand og afspritning mv., der minimerer risiko for smitte for medarbejdere og borgere.
Der er fortsat mulighed for at benytte bibliotekets mange digitale tjenester, som eReolen og Filmstriben via bibliotekets hjemmeside.

Find bestillingsformularen til bogposerne: fkb.dk/bogposer
Læs mere om Biblioteket Kommer: fkb.dk/tilbud/biblioteket-kommer

Fakta om bogposerne.
Poserne pakkes og leveres efter princippet først-til-mølle. Man får tilsendt til mail fra biblioteket, når ens bogpose er klar til afhentning.
Der er udlevering af bestilte bogposer på hverdage mellem klokken 13.00 og 15.00 ved Hovedbibliotekets hovedindgang.
De lånte bøger skal i første omgang beholdes hjemme indtil biblioteket er i normal drift for at minimere smitterisiko.