På et netop overstået pressemøde har Erhvervsministeren og Finansministeren fremlagt en række initiativer, som skal hjælpe små selvstændige virksomheder – med op til 10 ansatte – som i disse dage oplever, at omsætningen rasler ned eller helt forsvinder. 

Støttepakke

Forhandlingerne omkring det konkrete indhold i hjælpepakken forventes at blive vedtaget indenfor de kommende 24 timer. Herefter vil hele pakken kunne ses på virksomhedsguiden.dk

Flere af de solo-selvstændige, som overvejer at lukke deres virksomhed, for derefter at kunne få dagpenge el.lign., opfordres til at afventer de nye initiativer, der forventes vedtaget indenfor ganske kort tid.

Regeringen er parat til at tage alle nødvendige midler i brug for at holde hånden under dansk økonomi og hjælpe danske lønmodtagere, danske arbejdspladser og danske virksomheder ud på den anden side af sundhedskrisen, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Derfor har regeringen gennem de seneste par uger præsenteret en række erhvervsrettede initiativer, som blandt andet sigter på at styrke likviditeten i danske virksomheder og redde danske job.

Regeringen spænder nu et bredt sikkerhedsnet ud under dansk erhvervsliv. Situationen er ekstraordinært alvorlig. Selvstændigt erhvervsdrivende oplever, at deres levebrød forsvinder som dug for solen, og virksomhedernes omsætning falder brat samtidigt med, at der skal betales regninger og løn til medarbejderne.

Regeringen fremlægger derfor to midlertidige kompensationsordninger:

Kompensation for virksomhedernes faste udgifter. Trepartsaftalen om lønkompensation gav en øget sikkerhed om medarbejdernes jobs, og virksomhederne fik en væsentlig støtte til deres lønomkostninger. Regeringen foreslår også at dække nogle af de faste omkostninger, som virksomhederne ikke længere har indtjening til at dække.

Kompensationsordning for selvstændige. De selvstændige er ikke direkte omfattet af trepartsaftalen om lønkompensation, selvom de også kan være udfordret på deres levebrød. Regeringen vil derfor sikre kompensation til de selvstændigt erhvervsdrivende, som oplever store fald i deres omsætning.