Frederiksbergs trængte erhvervsliv får endnu en håndsrækning af Frederiksberg Kommune under coronakrisen. Det oplyses i en pressemeddelse.

Virksomhederne på Frederiksberg kan vente med at betale august måneds dækningsafgift til februar 2021. Og der bliver ikke skrevet renter på beløbet i mellemtiden. Det er essensen af den beslutning, Frederiksbergs politiske kriseledelse aftalte mandag.

Borgmester Simon Aggesen (C) er glad for beslutningen: ”Coronakrisen presser byens virksomheder helt ekstremt. Mange af dem mangler indtjening og oplever akutte likviditetsproblemer. Derfor kommer vi dem nu til hjælp ved at udskyde en stor udgift, nemlig dækningsafgiften, som de skulle have betalt i august, til februar næste år. Det, håber vi, kan give lidt luft for mange virksomheder, så vi kan bevare så mange arbejdspladser som muligt gennem denne krise” siger han.

Dækningsafgiften er en ejendomsskat, som skal betales på erhvervsejendomme. Frederiksberg Kommune har ikke lovhjemmel til helt at undlade at opkræve afgiften i 2020, men den kan godt udsætte betalingsfristen. Udsættelsen drejer sig om cirka 17 millioner kroner, som virksomhederne først skal betale til februar, og det vil koste kommunen op mod en halv million kroner ikke at udskrive renter. ”Det tab tager vi gerne på os, hvis det kan bidrage til, at vi fastholder vores virksomheder. De er en uvurderlig del af byen, og det er vigtigt for os allesammen, de klarer sig igennem denne krise,” siger Simon Aggesen.

Frederiksberg Kommune støtter også virksomhederne på andre måder, blandt andet ved at fremrykke betalinger og anlægsprojekter og ved at sætte turbo under kommende udbud, så opgaverne udbydes hurtigt og kan være med til at holde hjulene i gang. Kommunen opfordrer alle udlejere til i videst muligt omfang om at give henstand for leje for lokale erhvervs- og butiksdrivende.