I de kommende uger gælder søndagens p-regler hver dag på Frederiksberg. Det betyder, at bilister fra 25. marts til foreløbigt 13. april ikke skal betale for at parkere på Frederiksberg. Det oplyses i en pressemeddelse. 

I forbindelse med et møde i den politiske krisegruppe på Frederiksberg er det blevet besluttet at lempe p-reglerne under coronakrisen. Det oplyser borgmester Simon Aggesen (C). Beslutningen kommer først og fremmest for at sikre, at de mange der gør en særlig indsats under coronakrisen, ikke skal spekulere på prisen for at tage bilen på arbejdet. ”Der er helt utroligt mange medarbejdere, der gør en særlig indsats og som arbejder ekstra meget i disse uger. Det mindste, vi kan gøre, er, at give dem mulighed for at tage bilen uden at skulle betale for parkeringen,” siger Simon Aggesen.

Også formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V) glæder sig over beslutningen: ”Der er så lidt trafik for tiden, at det ikke giver mening at kræve betaling for parkering. Samtidig kan vi bruge cityassistenterne til at hjælpe borgerne med at holde afstand i vores parker og pladser, så det er en helt naturlig konklusion at sløjfe betalingen,” siger han.

Byens cityassistenter er fortsat på gaden, dog med mindre bemanding, som et led i kommunens kriseberedskab. De holder øje med byen og er særligt opmærksomme på, at ingen biler spærrer for brandveje eller på anden måde holder, så de er til gene for færdselssikkerheden.

Beslutningen gælder foreløbig til 13. april, og den berører ikke beboerlicensen.