Efter at være blevet udvalgt som ét af syv toptalenter i Lidl er 32-årige Jesper Sanvig fra Frederiksberg nu i gang med indkøringen til stillingen som salgschef for 20-25 butikker i Lidl i Region Østdanmark.

Da Jesper Sanvig for godt fire år siden var i gang med at skrive sit speciale i Human Ressource Management på CBS, så han et jobopslag fra Lidl, som søgte en distriktschef for seks butikker på Sjælland. Jespers ansøgning gav pote. Fredag afleverede han sit speciale. Mandag morgen stod han og fyldte flåede tomater på hylderne i Lidl i Brønshøj som en del af oplæringsforløbet til stillingen som distriktschef.

Jesper Sanvig fra Frederiksberg Pressefoto

”Der er måske ikke så mange, der tænker over den karriere, man kan gøre i detailbranchen. Det kræver sindssygt hårdt arbejde, men det betaler sig. Og i Lidl har jeg oplevet, at der er enormt mange muligheder for at udvikle sig”, siger Jesper Sanvig, salgschef i Lidl, Region Øst. Ved 2020 årsskiftet blev Jesper forfremmet til salgschef i Lidl i Region Østdanmark. En stilling, han blandt andet finpudsede kompetencerne til, efter han blev en del af Lidls nye program for talentudvikling.

Udvalgt som toptalent i Lidl.
Jesper Sanvig blev udvalgt som ét ud af syv toptalenter, ud af Lidls cirka 2.750 medarbejdere, på grund af de gode resultater, han havde opnået som distriktschef for de seks forretninger på Sjælland. ”Jesper har et skarpt resultatfokus og i kombination hermed, kommunikerer han tydeligt med både medarbejdere, kolleger og andre snitflader, hvilket er en vigtig kompetence som leder”, siger Sine Dolberg, Head of HR i Lidl.

Sammen med seks kollegaer i Lidl har Jesper det seneste år været gennem et omfattende talentprogram med fokus på at udvikle ham til en endnu bedre leder og gøre ham i stand til at tage næste skridt i sin karriere i Lidl. I forløbet har Jesper blandt arbejdet med at tilegne sig nye ledelsesværktøjer og ny viden om, hvordan teorier og principper kan være med til at skabe reelle forandringer. ”Jeg er blevet meget opmærksom på, at jeg aldrig bliver færdig med at udvikle mig som leder. I forløbet det seneste år har jeg fået en dybere forståelse af, hvordan man graver et spadestik dybere i en problematik”, fortæller Jesper Sanvig og fortsætter: ”Hvor jeg måske førhen i en samtale med en butikschef sagde: ”Kan du ikke bare lave det om?”, så tænker jeg nu meget mere over at finde ud af, hvad der ligger bag. Hvorfor bliver han eller hun ved med at gøre tingene på en bestemt måde?”.

Stort ansvar hviler på skuldrene.
Den nye viden vil Jesper tage med sig i sin nye stilling som salgschef. Han er netop startet op på indarbejdningsfasen til jobbet, hvor han skal rundt i flere af Lidls afdelinger – både i Danmark og i udlandet. Arbejdet henover det første halvår af 2020 skal gøre ham parat til d. 1. august at overtage ansvaret for 20-25 Lidl-butikker i Danmark. ”Det kan godt ramme mig en sen aftentime, at de beslutninger, jeg skal træffe, får indvirkning på 5-600 menneskers hverdag. Men jeg glæder mig helt vildt til det nye, store ansvar”, slutter Jesper.

Jesper Sanvig bor i lejlighed i området omkring Søndermarken og Frederiksberg Have med sin forlovede, som han holder af at tage på rejser sammen med. Senest var parret i Australien. I fritiden holder han af at svømme i Frederiksberg Svømmehal, cykle, styrketræne og løbe i Frederiksberg Have.