Mortensaften er lige rundt om hjørnet og i 9 ud af 10 danske hjem betyder det at der skal and på bordet. Men hvad med vinen?

Der er naturligvis den klassiske andesteg, som vi kender den fra juleaften med brune kartofler, rødkål og brun sauce, men andre variationer kommer også på bordet denne aften. Rosastegt andebryst eller confiterede andelår kunne være bud på lækre alternativer.

Holte Vinlager anbefaler derfor følgende vine.

Laurasso
2016 Côtes du Rhône Villages
Guldmedalje i Macôn

En skøn vin fra Sydrhône med saft, kraft, masser af bær og frugt sammen med et mix af tørhed og en behagelig afstemt syre. Rustik – sådan lidt ufin i kanterne, men det passer godt til fedmen og andesmagen. Derfor er den perfekt til retter med konfiteret and, men også til den traditionelle ovnstegte and med fyldig sovs.

Vi er stolte af guldmedaljen fra Mâcon, der betragtes lige så prestigefyldte som dem i Paris. Køb den her. 

Ebrius
Governo IGT 
Perle fra Toscana lavet på Sangiovese og tørrede Merlot-druer. Vinen er til dig der elsker en vin med fylde, fedme, friskhed og kompleksitet.
 
Vinen byder på exceptionel rigdom i smagen med noter af kirsebær, brombær og grape. På trods af den sublime koncentration er vinen harmonisk og tilpas krydret. Den lange behagelige eftersmag er elegant indrammet af silkebløde tanniner, der aldrig bliver bitre. Køb den her.

Hvorfor netop disse vine?
Anden til mortensaften giver de samme udfordringer som juleanden, da vi ofte bruger samme tilberedning og samme tilbehør. Der er masser af smag, fedme, sødme og syre i dette herlige måltid og det kræver en karakterfuld vin der kan matche maden.

Vinen skal have en intens sødmefuld frugt for at klare sødmen og smagsintensiteten i retten. Den skal have nok syre til ikke at blive væltet omkuld af rødkålen, og så er et relativt højt alkoholniveau godt til rettens fedme. Disse to vine garanterer succes!

Del på sociale medier