Østerlandsk Thehus har netop åbnet en helt ny butik på Frederiksberg, hvor indretningen er inspireret af den originale butik på Nørreport og den karakteristiske stil fra 1800-tallet.

Her spiller detaljen derfor en væsentlig rolle, og det kommer først og fremmest til udtryk i et ekstravagant klinkegulv, der er leveret af flise- og klinkevirksomheden Mosaikhjørnet.

Et af de mange tiltag bag opførelsen af den nye butik på Frederiksberg, der skal bidrage til at genskabe den oprindelige stil fra 1800-tallet, er nye victorianske klinker fra Mosaikhjørnet.

Østerlandsk Thehus har netop åbnet en ny butik på Frederiksberg, hvor indretningen er inspireret af den ikoniske butik på Nørreport fra 1800-tallet. Formålet bag opførelsen af den nye butik har været at genskabe den genkendelige stil – som kunderne i forvejen forbinder Østerlandsk Thehus med – fra bunden og ud af beton og hvide vægge uden elinstallationer: – Opbygningen af den nye butik har stået på i flere måneder, og det har derfor været en enormt krævende, udfordrende og samtidig spændende opgave at skabe en butik med inspiration fra 1800-tallet ud af nærmest ingenting. Det er på papiret en fuldstændig umulig opgave, som vi nu er nået i mål med og er rigtig stolte af, siger Torben Svendsen, direktør hos Østerlandsk 1889 Copenhagen.

For at genskabe den oprindelige stil er loftet eksempelvis udført i glas med håndlavet stuk, og købmandsdisken er en tro kopi af den originale fra butikken på Nørreport, som leder tankerne tilbage til 1800-tallet og de 130 år, som Østerlandsk Thehus har eksisteret: – Vores mål er at give kunderne en oplevelse, de ikke finder andre steder. Derfor spiller detaljen en betydelig rolle for at skabe noget ud over det sædvanlige, hvor interiøret smelter sammen med thedåserne og personalets høflige betjening. Alt har betydning, og gulvet er ingen undtagelse, hvor vi har fået specialproduceret en meget unik løsning fra Mosaikhjørnet, fortæller Torben Svendsen.

Nyt gulv inspireret af Tivoli.
Arkitekten, der stod bag designet af Østerlandsk Thehus på Nørreport, har også været involveret i at tegne Tivoli og det kinesiske tårn. Da der skulle vælges gulv til den nye butik på Frederiksberg, var det derfor afgørende at vælge et klinkegulv, der passede godt ind stilen og den måde, Europa fortolkede Kina i 1800-tallet:

– De første gæster i butikken har rost os for, at vi har valgt at bevare det originale gulv og dernæst standen, som er utrolig flot. Det understreger, at vi er lykkedes med vores vision om at genskabe en speciel stilart i et splinternyt gulv, hvor farven og mønstret markerer den måde, vi i Europa fortolkede Kina i 1800-tallet med spraglet mønster og små krummelurer, som man også forbinder med Tivoli. Her sætter klinkegulvet den helt rette stemning, så snart man træder ind i butikken, siger Torben Svendsen.

Gulvet er et victoriansk klinkegulv fra Mosaikhjørnet, der har mere end 55 års erfaring inden for fliser og klinker. Mosaikhjørnets direktør, Tanja Foged, har i samarbejde med Østerlandsk Thehus udvalgt de helt rette klinker, der harmonerer med butikkens øvrige interiør: – Det har været et spændende projekt for os at være involveret i, da vi har arbejdet på at finde det rette match mellem klinker og fortællingen bag Østerlandsk Thehus, der går tilbage til dengang, Tivoli blev bygget.

Tiden er ikonisk, og det skulle klinkerne selvfølgelig imødekomme på bedste vis, lyder det fra Tanja Foged, som tilføjer: – Vi besluttede at vælge victorianske klinker i en mørkerød farve, der rammer tiden og den oprindelig indretning fra butikken på Nørreport utrolig godt. Mønstret er legende og ekstravagant uden at kræve for meget opmærksomhed, da der i forvejen sker rigtig meget i butikken med hensyn til farver og detaljer, og derfor har gulvet også til formål at binde det hele sammen og skabe en rolig og gennemført grundstemning.

Østerlandsk Thehus står nu klar til at modtage kunder på Falkoner Allé på Frederiksberg efter flere måneders arbejde. Efter åbningen står endnu en butik snart klar til at blive istandsat på Strøget i København ved siden af La Glace.

Om Østerlandsk Thehus.
Østerlandsk Thehus blev grundlagt i 1889 af en dansk marinesoldat, hvorefter familien Jacobsen igennem tre generationer har ejet og styret forretningen. I 1981 overtog Evy Svendsen firmaet, som nu er overdraget til Torben Svendsen, der var den første i Danmark til at indføre Specialty Coffee. Østerlandsk Thehus har egen fabrik, snedkerværksted samt design- og ingeniørafdeling i Danmark. Læs mere på www.osterlandskthehus.dk.

Om Mosaikhjørnet.
Mosaikhjørnet er en dansk, familieejet virksomhed med mere end 55 års erfaring inden for fliser og klinker til både indretning af private hjem og til restauranter, skoler, hoteller, butikker, større boligbyggerier og stort set alle typer af formål uanset kompleksitet og størrelse. Mosaikhjørnet yder professionel rådgivning og er sparringspartner og leverandør af kvalitetsløsninger til mange innovative byggeprojekter i Danmark. Mosaikhjørnet har butikker i Glostrup, Brønshøj og Aalborg og beskæftiger aktuelt ca. 30 medarbejdere. Læs mere på www.mosaikhjornet.dk.