Onsdag den 13. november inviterer HiFi Klubben i København til en gratis intimkoncert. Når synet fjernes, skærpes hørelsen, og for at skabe en særligt intens oplevelse foregår koncerten i fuldstændigt mørke.

På gourmetrestauranter i europæiske storbyer kan gæsterne få åbnet sanserne helt op ved at spise i mørke. Og måske kender du selv oplevelsen af, at alle lyde omkring dig virker kraftigere og står knivskarpt, hvis du går gennem en mørk skov sent om aftenen. Når én af vores sanser fjernes, skærpes indtrykkene nemlig fra de resterende, og oplevelserne intensiveres.

PR. Foto Hifi Klubben

Netop for at finde ind til den helt intense lydoplevelse inviterer HiFi Klubben i København til LISTEN IN THE DARK onsdag den 13. november klokken 19.00. Her giver Ise en koncert i fuldstændigt mørke, hvor lyden er i centrum, og fokus bliver 100 procent på musikken: – Vi vil give publikum en særligt fokuseret oplevelse, hvor de kan give sig hen til musikken, der får den fulde opmærksomhed. Vi er simpelthen i stand til at lytte bedre og mere intenst, når der ikke er nogen synsindtryk at forholde sig til. Helt konkret skruer vi ned for lyset, og alle får en natmaske for øjnene, så de absolut intet kan se. Vi sørger også for, at alle mobiltelefoner er slukkede, så der ikke er nogen forstyrrende elementer, siger Sanne Ernst Christensen, der er ansvarlig for LISTEN IN THE DARK hos HiFi Klubben.

Lyt som du gjorde engang.
LISTEN IN THE DARK ligger i forlængelse af HiFi Klubben kampagne, LISTEN LIKE YOU NEVER GREW UP. Når man er barn, reagerer man helt spontant på musikken – man bruger fantasien, skråler med på sangene og hopper og danser rundt i stuen. Og den umiddelbare spontanitet skal man Ifølge HiFi Klubben også have lov til at udleve som voksen. 

– Ved at invitere til mørklagte intimkoncerter indbyder vi folk til at give slip og lade sig opsluge af musikken. Det er naturligvis på en helt anden måde, end når man smider alle hæmninger og danser til musikken, som var man barn igen. Men begge er oplevelser, hvor vi skal give os hen til det at lytte, give musikken plads og lade os bevæge, fortæller Sanne Ernst Christensen.

Praktisk information.
LISTEN IN THE DARK løber af stablen hos HiFi Klubben på Gl. Kongevej i København onsdag den 13. november. Dørene åbner klokken 19.00. Der skal reserveres plads på forhånd. Efter først til mølle-princippet kan alle interesserede tilmelde sig gratis via dette link.