Biblioteket Frederiksberg fik i år overrakt prisen for Årets Bogsamling 2018 sammen med 50.000 kroner til nye bogkøb. Nu skal Frederiksberg-borgere hjælpe biblioteket med at købe nye og gamle klassikere til samlingen.

Med prisen følger 50.000 kroner, som der skal købes flere bøger for. Foto: Biblioteket Frederiksberg

Biblioteket Frederiksberg fik i år overrakt prisen for Årets bogsamling 2018 af Danske skønlitterære Forfattere sammen med en præmie på 50.000 kroner til nye bogindkøb. Pengene skal investeres i nye og gamle klassikerne. Det er borgerne på Frederiksberg, der skal være med til at bestemme, hvilke klassikere, som skal købes til biblioteket. Biblioteket Frederiksberg holder derfor i efteråret 2019 en ambitiøs læsekreds, hvor borgere og medarbejdere på biblioteket sammen skal udpege, diskutere og kvalificere de litterære klassikere i bredeste forstand, som skal fylde bibliotekets hylder.

”Vi er glade og stolte over at modtage anerkendelse for vores bogsamling, som er en så vigtig del af vores arbejde. At det er borgere på Frederiksberg, som har indstillet os til prisen gør os ekstra glade, og det er selvfølgelig også borgerne, som skal være med til at beslutte, hvilke bøger vi skal købe for de 50.000 kroner,” siger Tina Pihl, bibliotekschef på Biblioteket Frederiksberg.

”Bøger er intet uden læsere, og en klassiker er først en bog, når den bliver læst i dag og i fremtiden. Derfor vil vi også benytte den personlige oplevelse af en klassiker til at få verdenslitteraturen ud til borgerne på Frederiksberg”, siger Søren Langager Høgh, litteraturformidler på Biblioteket Frederiksberg.

Læs mere om  Biblioteket Frederiksberg på Dit Frederiksberg’s partnerside lige her.