Fra den 16. september til 6. oktober blænder Biblioteket Frederiksberg op for den store kærlighedsfortælling. Oplev Susanne Brøgger live i scenesamtale om Fri os fra kærligheden, lyt til de største kærlighedshistorier og del din egen.

Menneskets livsbetingelser forandrer sig og dermed forandres det rum, som vores kærlighedshistorier udspiller sig i. Vi dykker ned i den store kærlighedsfortælling, som den udspiller sig i Bibelen, Borte med Blæsten, Fri os fra kærligheden, DRs Gift ved første blik og hos os selv.

På børnebiblioteket kan børn kreere digitale kærlighedsdigte med poesimaskinen, skrive kærestebreve med emojis og konkurrere i de bedste scorereplikker. Alle aktiviteter foregår på Frederiksberg Hovedbibliotek, og der er fri entré.

GVFB Podcasten live.
Folkene bag GVFB Podcasten tager os med under overfladen på DRs Gift ved første blik. Vi dykker ned i de bedste øjeblikke og får luft for alle vores følelser – både de fordømmende, de frustrerede og de hjertevarme. Det hele optages og udgives efterfølgende i GVFB Podcasten. 1. oktober kl. 19.00-21.00

Oplev Suzanne Brøgger live – Et strygejern i hovedet.
Suzanne Brøgger debuterede med Fri os fra kærligheden i 1973. Hendes frontalangreb på både kærligheden, ægteskabet og litterære reglementer fik bølgerne til at skvulpe. I en scenesamtale med Suzanne Brøgger ser vi tilbage og fremad med udgangspunkt i kærligheden, sådan som den tager sig ud i Fri os fra kærligheden. 3. oktober kl. 18.30-20.00 – Fri entré uden billet.

Højtlæsning om kærlighed.
Borte med blæsten af Margaret Mitchell (uddrag)
19. september kl. 17.00-17.30.

Højsangen fra Bibelen.
26. september kl. 17.00-17.30

Fri os fra kærligheden af Suzanne Brøgger (uddrag)
3. oktober kl. 17.00-17.30

Det sker for børn – Prøv den digitale poesimaskine.
Lav et digitalt digt med poesimaskinen, og print det ud. Digtene komponeres af ord og sætninger, som Ursula Andkjær Olsen har forfattet til poesimaskinen.

Find på ord, der elsker hinanden.
Kom og find ord, der elsker hinanden på vores store magnetbord. Det kan være ord, der rimer, eller ord der passer godt sammen, som hjerte der elsker smerte, kage der elsker bage – og kartofler der elsker sovs.

Sig det med emojis.
Hvis du også elsker emojis, så kom og lav dit eget emoji-digt, kærestebrev eller kærlighedsfortælling.

Konkurrence: Scor med ord.
“Undskyld, har du et plaster, jeg må låne, for jeg slog mit knæ, da jeg faldt for dig”. Er du fuld af selvtillid, rap i replikken og den bedste til scorereplikker, skal du helt sikkert være med i konkurrencen.

Se hele programmet på http://fkb.dk/kærlighed