Danmarks ældste dagligvarekæde, Irma, indgik i januar måned et samarbejde med Greater Copenhagen Food Startup og Coop Crowdfunding med ambitionen om at tilbyde kunder en række nye, økologiske og bæredygtige produkter fra urbane fødevareproducenter og samtidig støtte op om den spirende madiværksætterkultur.

De første i rækken af produkter fra danske fødevareiværksættere er nu at finde på hylderne i udvalgte Irma-butikker.

PR Foto IRMA

I udvalgte Irmaer på Frederiksberg er der nye, spændende varer på hylderne, der er produceret af lokale fødevareiværksættere. Iværksætterne har været igennem et acceleratorforløb hos Greater Copenhagen Food Startup og har efterfølgende lancereret deres ideer og koncepter på Coop Crowdfunding for at skaffe kapital til at føre projekterne ud i livet og tilmed få mulighed for at ende på Irmas hylder.

Samarbejdet mellem madiværksætterne og Irma sker som et led i Irmas strategi om, at være et nyskabende og urbant madhus, der medvirker til større madglæde hos danskerne og samtidig bidrager til, at stadig flere madiværksættere lykkes med deres virksomheder. Søren Steffensen, kædedirektør i Irma, lægger heller ikke skjul på sin

PR Foto IRMA

begejstring for, at de nye produkter nu er klar til kunderne: ”Vi har en ambition om at give vores kunder gode og spændende oplevelser hver gang, de besøger vores butikker, og samtidig føler vi også en forpligtelse, som landets ældste dagligvarebutik, for at gå allerforrest, når der skal tænkes nyt i forhold til leverandører. Jeg ser det som en selvfølgelighed, at Irma støtter op om danske madiværksættere, der tør tænke innovativt, økologisk og bæredygtigt”.

NØD Snacks, Blid, Råhygge og Copenhagen Winery er nu hylderne.
Handlende i Irmaerne Gl. Kongevej, Codanhus, Godthåbsvej eller Peter Bangs Vej har nu mulighed for at komme spændende varer fra NØD Snacks, Blid, Råhygge – og snart også Copenhagen Winery – i kurven. Alle opnåede fuld finansiering via Coop Crowdfunding, og nu er de for alvor klar til at tage springet fra at være iværksættere med gode ideer til nytænkende fødevareproducenter.

De fire virksomheder tilbyder på hver deres måde kunderne i Irma et spændende alternativ til de varer, der allerede er at finde på hylderne. NØD Snacks producerer økologiske, veganske snacks, der udelukkende består af nødder, frø og bær. Blid producerer lækre, håndbryggede læskedrikke i spændende smagsvarianter, og de har blide, naturlige bobler og er lave på alkohol (<1%) og sukker. Råhygge producerer økologisk kaffe med medicinske svampe, som giver en balanceret kaffe uden udsving og syrlighed, der ellers er kendetegnende for koffeinets effekt og Copenhagen Winery, der kommer i butikken fra den 23. maj, producerer økologisk, boblende frugtvin udvundet fra frugt og blomster fra omkringliggende danske gårde.

Kom og smag på de nye varer:
I Irma på Gammel Kongevej den 24. maj mellem kl. 15 og 19.
I Irma Codanhus den 25. maj mellem kl. 15 og 19.
I Irma på Godthåbsvej den 14. juni mellem kl. 15 og 19.
I Irma på Peter Bangs Vej den 30. maj mellem kl. 11 og 17.

PR Foto IRMA