Frederiksberg Kommune vil gerne holde byen ren, pæn og graffiti-fri. Derfor strammer kommunen nu skruen over for ejere af kabelskabe og transformerstationer og beder dem om at rense deres kabelskabe og transformerstationer.

Foto: Anne Beth Witte

Borgmester Simon Aggesen (C) understreger, at indsatsen er vigtig. ”En ren og pæn by er vigtigt for de allerfleste borgere. Derfor arbejder Frederiksberg målrettet med at fjerne graffiti meget hurtigt fra vore egne ejendomme og bygninger, ligesom vi hjælper borgere med at få gjort det samme. Desværre går der længere tid for ejerne af kabelskabe og transformerstationer, og det er problematisk, fordi graffiti tiltrækker mere af det samme; hvis der er meget graffiti ét sted, kommer der som regel hurtigt mere. Det skal vi forhindre,” siger han.

Også formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen understreger, at der skal ske handling nu: ”Selvfølgelig skal ejerne af kabelskabe og transformerstationer have lov til at stille dem op, så deres arbejde kan udføres. Men så må de også holde dem rene, når de bliver skæmmet af graffiti, ligesom både borgere og kommune gør. Desværre har det været svært at få ejerne til at udføre arbejdet, så nu må vi give påbud, og vi fortsætter med at have fokus på sagen,” siger han.

Frederiksberg Kommune forebygger graffiti på de transformerstationer, der står på offentlige arealer ved hjælp af grønne planter og buske. På den måde holdes facaden lettere fri for graffiti samtidig med, at byen fremstår grønnere.

Læs mere her.