Dette indlæg burde især være møntet på vores lokal Politi og medlem af kommunalbestyrelsen Jan E. Jørgensen, der helt og aldeles må have fejllæst den fodgænger- og cyklistsluse, kommunen har anlagt udfor Carl Plougs Vej 1-5, mens der renoveres skolegård på Skolen ved Søerne, med adresse på Niels Ebbesens Vej.

Således indleder David M Gerschwald, Ældrerådets 1.suppleant sit læserbrev til Dit Frederiksberg, og fortsætter:

Der er blot sat nogle skilte op om, at cykling ikke er tilladt, samt underteksten om at der ikke må køres, men at cyklister skal stå af og trække cyklen. Hvem har dog i deres naivitet troet at cyklister vil rette sig efter skilte og tekst. Der køres stærkt på cykel, el løbehjul, knallert og andre på 2 og 3 hjul, tæt op ad gadedørene til de 3 nævnte opgange.

Foto: Anne Beth Witte

Vågner Lokalpolitiet og Rådhusets embedsfolk først i kølvandet på en uundgåelig påkørsel af en fodgænger, om det være sig et barn i leg, en voksen med børn, en dårligt gående ældre eller nogen der lufter hund og hundesnoren vikler sig ind i cykelhjul.

Det er dog den mest absurde tankegang at fortovet kan deles ligeligt med rolige fodgængere og fræsende hurtigt kørende på 2 og 3 hjul i begge retninger. Hvem af jer der har godkendt dette projekt, har ”sovet i timen”, ikke set konsekvenserne i øjnene eller blot været aldeles ligeglade med de lokale beboere, hvis beslutningstagerne ikke selv bor lokalt i området?

Nu har det stået på i den første af mange måneder og der råbes højt til de mange ligeglade cyklister evt. med ørebøffer på, så de ikke kan høre vore spørgsmål om de er blinde og helt uden ansvar.

Der er forsøgt fundet afskærmninger, så der må køres i zigzag, men vi er mange der frygter for liv og førlighed hvis man kommer ud for en påkørsel på det fortov. Hvem i kommunen vil refundere for svie, smerte og tabt arbejdsindkomst, eller nedsat førlighed på livstid, om det kommer til en uundgåelig påkørsels- eller faldulykke?

Hvor hurtigt kan stedet besigtiges så det trafikale helvede kan reguleres udelukkende på fodgængernes præmisser. Man skal jo først af alt ind og ud af opgangsdørene, beboere og besøgende – så må der henvises de kørende til andre veje, hvor der er farbar kørebaner.

Civil betjente med bødeblokken fremme hilses meget velkomne, husk ekstra blokke, for I kan få travlt.

Med venlig hilsen
David M Gerschwald – Boende i problemets øje.