Efter en dramatisk historie med brand og nedrivning er den legendariske K.B. Hallen for nylig genopstået til den første offentlige koncert siden branden.

I byggeprocessen har facaden haft høj prioritet, og i den forbindelse har byggematerialeleverandøren Cembrit leveret både vindspærre og facadeplader. Begge med brandhæmmende virkning. Gennem de seneste år har arbejdet med genopførelsen af den ikoniske kulturbygning K.B. Hallen været i fuld gang.

PR foto

K.B. Hallen åbnede første gang dørene i 1938 og dannede i mere end 70 år ramme om mange ikoniske sports- og kulturbegivenheder. I 2011 brændte hallen dog ned – blot fire måneder efter at bygningen var blevet fredet. Herefter blev bygningen revet ned og genopført som en nyfortolkning af den tidligere K.B. Hallen, og den 24. januar i år blev hallen for første gang siden branden taget i brug, da 12 danske artister spillede en seks timer lang åbningskoncert. Direktør for Kjøbenhavns Boldklub, Henrik Eigenbrod, er særdeles tilfreds med resultatet af byggeriet: – Vi er utrolig stolte af vores nye og moderne multihal, som imødekommer nutidens krav samtidig med, at den trækker mange fine tråde tilbage til den gamle hal. Vi er desuden rigtig glade for bygningens meget flotte arkitektur samt den store fleksibilitet og gode akustik. Bygningens facade er blevet prioriteret rigtig højt, og i den forbindelse er vindspærre og facadeplader et væsentligt led i kæden.

Den nye bygning er en moderne genfortolkning, som både ligner og hylder den tidligere K.B. Hallen. Hallen er en stor multiarena med plads til godt 5.000 tilskuere, der består af i alt tre dele: Buen, gavlen og skiven. Til byggeriet har Cembrit, der er landets største leverandør af fibercementløsninger til tag og facade, leveret 2.227 kvadratmeter af virksomhedens vindspærre, Windstopper Basic samt 672 kvadratmeter af facadepladen Cembrit Transparent T171: – Vores Windstopper Basic er en brandgodkendt vindspærreplade, der er produceret i 9 mm slidstærk fibercement, som hverken svækkes af regn, kraftig blæst eller dansk vintervejr. Den er diffusionsåben og ophober derfor ikke fugt, hvilket mindsker risikoen for dyre skader i form af råd og svamp. Vi har desuden leveret facadepladen Cembrit Transparent T171, der benyttes til gavlen ved boldbanen, siger salgskonsulent hos Cembrit, René Hansen.

Både vindspærren og facadepladen er således i kraft af deres isolerende og brandhæmmende egenskaber med til at beskytte K.B. Hallen, som i den kommende tid har navne som Eddie Izzard, D-A-D og Saveus på plakaten.