Det er ikke på Frederiksberg, det sker – men det er KAFFE, og så skal I da ikke snydes for at kunne smage på Nordens bedste kaffe, og lære tricks af baristamestrene, når Dansk Kaffefestival 2019 afholdes i Valby.

For bare 50 kroner kan du få himmelske smagsprøver på alverdens kaffe, serveret af en række af kaffebranchens største personligheder. Det foregår ved Danish Coffee Festival 2019 i Valby 1.-3. marts, hvor publikum også kan lure baristaernes tricks af til Danmarksmesterskaberne.

Foto: ABW

Mange danskere har de seneste år skiftet den gamle, snorkende filterkaffemaskine ud. Nu brygger vi i stigende grad på forkromede espressomaskiner eller som “pour over” med temperaturstyrede elkedler, dyre kværne og manuelt bryggeudstyr som på de fineste kaffebarer.

Godt udstyr kræver god kaffe, og specialkaffe fra alverdens små farmere er blevet hverdagskost for mange kaffeglade danskere. Derfor forventer arrangøren af Danish Coffee Festival også et stort publikum, når dørene åbnes i Marketenderiet i Valby første weekend i marts.

“Vi får i år besøg af konceptet True Artisan Café, som vil bringe nogle af Skandinaviens bedste kafferistere til Valby. Publikum får dermed mulighed for at smage noget af det mest spændende kaffe fra både Sverige, Norge og England. Fantastisk kaffe, som er anerkendt og rost rundt om i kaffeverdenen. Jeg glæder mig også til at opleve, hvordan de danske kaffer tager sig ud i forhold til dem,” siger Christian Juul Andersen, formand for Specialty Coffee Association (SCA) Denmark.

Det bedste fra de bedste.
Et af de store danske kaffebrands er La Cabra. Det verdensberømte, århusianske kafferisteri medbringer deres mest spændende kaffer til Danish Coffee Festival. Standen bliver tilmed bemandet af udenlandske og danske baristaer med flere internationale mesterskaber i ryggen.

I løbet af Danish Coffee Festival bliver der afholdt Danmarksmester i tre discipliner: filterkaffe, espresso og kaffesmagning. Efter filterbrygkonkurrencen vil deltagerne servere deres konkurrencekaffer for gæsterne, og her bliver der blandt andet mulighed for at møde den firdobbelte danmarksmester, Søren Stiller. Forvent kaffe, som giver dig lyst til at slubre som en sommelier, og bruge ord som fersken og appelsin om smagen.

Vinderne af hver konkurrence kvalificerer sig til verdensmesterskaberne senere på året. Danmark kan bryste sig af at være den nation med flest verdensmestre, og hos arrangøren af Danish Coffee Festival, SCA Denmark, drømmer man om at udbygge den føring yderligere.

“Jeg håber naturligvis, at vi snart kan prale med endnu en verdensmester i kaffe,” siger Christian Juul Andersen fra SCA Denmark.

En unik chance for at udvide horisonten.
Første skridt er DM i Valby, hvor publikum kan komme helt tæt på deltagerne og lure dem et par tricks af.

Blandt deltagerne er kaffedarlingen fra Kødbyen i København, Prolog. Alle kaffer fra Prolog er ristet af den danske baristamester Jonas Gehl, der igen i år stiller op i mesterskaberne. “Det er stort for mig at få lov til at servere vores kaffe for et publikum, som er nysgerrige efter at udvide deres horisont, hvad angår kaffe. Og jeg håber naturligvis at klare mig så godt, at jeg efter festivalen igen kan kalde mig danmarksmester,” siger Jonas Gehl.

Ud over at forkæle smagsløgene med ekstraordinært god kaffe, er der også mulighed for at stille sulten med lækkerier fra Restaurant 108 – Nomas lillesøster. Her vil køkkenchef og medejer Kristian Baumann selv sørge for “pastries” og mad, der får englene til at synge.

Publikum får også chancen for at træne egne evner og få viden om kaffe, der kan give endnu større kaffeoplevelser derhjemme.

5 gode grunde til at besøge Danish Coffee Festival
– Du får mulighed for at smage på verdens bedste kaffe, bl.a. fra risteriet La Cabra
– Du kan lure tricks af fra nogle af verdens bedste inden for ristning og brygning af kaffe
– Du kan selv træne dine evner i workshops
– Du kan vinde fede præmier
– Det koster kun en 50’er (125 kr. for alle tre dage) – inkl. alt det kaffe du kan drikke