Flere børn på Frederiksberg får nu mulighed for at udvikle stærke kompetencer inden for robotter, programmering og teknologiforståelse, når Biblioteket Frederiksberg og Coding Pirates i næste uge starter to nye hold for børn og unge mellem 8 og 17 år. 8 pladser reserveres til flygtningebørn i kommunen.

50 nye børn og unge får nu mulighed for at arbejde med robotter, spil, 3D-print, virtual reality, micro:bit og LEGO Mindstorms, når to nye hold Coding Pirates starter op på Biblioteket Frederiksberg. Det sker i samarbejde mellem Biblioteket Frederiksberg, Coding Pirates og 27 teknologibegejstrede frivillige, som formidler glæden ved programmering og teknologi på de to hold.

Dokk1, juleafslutning, intro til nye børn, Benjamin Pomerleau

”It-kompetencer og kreativitet er vigtige redskaber for børn og unge i dag, og der er ofte lange ventelister til Coding Pirates’ tilbud. Så jeg er glad for, at Biblioteket Frederiksberg og Coding Pirates har lagt kræfterne sammen og nu kan tilbyde to nye hold med leg og kodning til Frederiksbergs børn. Biblioteket tilbyder i forvejen kurser i digital dannelse og arbejder med teknologi og kreativitet gennem de nye maker-aktiviteter. Så det er et oplagt match,” siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Simon Aggesen (C).

”Kodning er fremtidens ABC og en kompetence på linje med at kunne læse, skrive og regne. Derfor er det fantastisk at se, at så mange frivillige vil tage den opgave på sig og bruge deres fritid på at give børn og unge på Frederiksberg en digital saltvandsindsprøjtning gennem leg og samarbejde”, siger Lis Zacho, formand i Coding Pirates Frederiksberg.

For første gang på landsplan deltager også 8 flygtningebørn, som har fået fritidspas med hjælp fra Frederiksberg Kommune. Frederiksberg Kommune ønsker, at flere flygtninge kommer ind i foreningslivet og betaler derfor kontingent til flygtningebørn via fritidspasset.

Fakta.
· Coding Pirates starter op på Biblioteket Danasvej mandag den 21. januar 2019 og på Hovedbiblioteket torsdag den 24. januar 2019. Coding Pirates Frederiksberg har i forvejen et fast hold på Lindevangsskolen hver onsdag.

· Der er 25 børn og unge på hvert hold, der får hjælp og vejledning af frivillige voksne teknologbegejstrede. Alle pladser er optaget for holdet for de 8 til 11-årige, men det der er stadig enkelte ledige pladser for unge mellem 12 og 16. Man kan tilmelde sig venteliste her. 

· Flygtningene kan få et fritidspas, som dækker udgiften til et foreningskontingent af Frederiksberg Kommune.