Mad er i højsædet i december, og mange af de fødevarer, vi spiser i løbet af julen, indeholder rester af sprøjtegift.

Med jul følger julemaden, og hvert år går mange af de samme fødevarer igen på julebordet. Vi hælder vin i glassene, piller masser af klementiner og skræller kartofler til flæskestegen.

I mange af disse fødevarer, som vi spiser i løbet af december måned, er der fundet rester af sprøjtegift. På baggrund af Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttets pesticidkontrol har Danmarks Naturfredningsforening listet syv fødevarer, vi spiser i julen, og som kan betale sig at skifte ud til en økologisk variant, hvis vi vil undgå rester af sprøjtegift i julemaden.

Det er især de udenlandske konventionelt dyrkede fødevarer, der indeholder rester af sprøjtegift, men der er også fundet rester i fødevarer, der er dyrket konventionelt i Danmark.

SE DE 7 FØDEVARER LIGE HER.

Kilde: Pesticidrester i fødevarer 2017. DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen.

Del på sociale medier