Samarbejdet mellem Frederiksberg Kommune og private firmaer giver innovative løsninger, der mindsker risikoen for oversvømmelser i byen. Nu bliver de testet.

Beboere og virksomheder på Holger Danskes Vej og Kronprinsesse Sofies Vej er langt bedre rustet mod oversvømmelser nu end tidligere. Det skyldes to helt nye løsninger til at håndtere regnvand, som nu testes på vejen.

Løsningerne indeholder blandt andet et system, hvor træer kan vandes fra blandt andet i tørre perioder og nye typer af bede, hvor vandet lettere kan fordampe fra.

Borgmester Jørgen Glenthøj (C) er glad for løsningerne – og den måde de er udarbejdet på: ”Frederiksberg har høje ambitioner, når det handler om samarbejde mellem det offentlige og det private. Vi skaber noget helt nyt, når vi kombinerer kommunens store viden om at passe byens veje og grønne byrum med virksomhedernes evne til at finde løsninger på dagligdagens udfordringer,” siger han.

Det hele begyndte i 2017, hvor 40 virksomheder og fagfolk satte sig sammen og idéudviklede, siden da blev der dannet to konsortier, som har udviklet de to ideer, der nu bliver testet på de to Frederiksbergske veje.

Det bliver ikke sidste gang, at Frederiksberg Kommune udvikler klimaløsninger i samarbejde med private virksomheder, forudser formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V): ”Det giver skræddersyede løsninger til os – og vel at mærke løsninger, vi kan udbrede til andre dele af byen. Så dette arbejde er en vigtig del af de mange metoder, vi bruger i disse år, hvor vi klimasikrer byen og ruster den og borgerne bedre mod oversvømmelser, som følge af ekstrem regn,” siger han.

Opstarten af testperioden markeres ved en lille begivenhed, som finder sted: 25. oktober 2018 klokken 15.00. På Holger Danskes Vej 64. Alle er velkomne.

Læs her.