Har du besluttet, om din datter skal HPV-vaccineres? Kom og få mere viden når Kræftens Bekæmpelses Lokalforening på Frederiksberg inviterer til informationsaften torsdag d. 1. november.

Det seneste år er antallet af danske piger, der bliver HPV-vaccineret steget markant – også på Frederiksberg. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut. Men vi er endnu ikke i mål. Under overskriften ”Sammen om at stoppe livmoderhalskræft”, inviterer Frederiksberg Lokalforening til informationsaften om HPV-vaccinen torsdag d. 1. november kl. 19.00.

”Hver dag får én kvinde i Danmark konstateret livmoderhalskræft – en frygtelig sygdom, der også rammer helt unge kvinder. Heldigvis har vi en sikker vaccine, der kan forhindre 90 pct. af alle tilfælde af livmoderhalskræft. Det er dét gode budskab, vi ønsker at fortælle forældrene,” siger Henny Lykke, lokalforeningsmand i Frederiksberg Lokalforening.

HPV-vaccinen er gratis for piger fra 12 til 17 år. Mere end 630.000 danskere er allerede blevet HPV-vaccineret, men en unuanceret mediedebat medførte for nogle år siden et betydeligt fald i antallet af vaccinerede piger i Danmark. En målrettet informationsindsats – samt flere store studier, der fastslår, at HPV-vaccinen ikke giver alvorlige bivirkninger – har siden betydet, at tilliden til HPV-vaccinationen er på vej op igen.

”Rigtig mange forældre har igen tillid til, at HPV-vaccinen er sikker, men nogle er måske stadig i tvivl på grund af de seneste års debat. Derfor holder vi nu informationsmødet, så vi kan få fat i de forældre, der gerne vil vide mere om HPV-vaccination, og forhåbentlig gøre dem trygge ved at lade deres døtre vaccinere,” siger Henny Lykke.

På informationsmødet deltager Kristine Søgaard Dahl, reservelæge på Psykiatrisk Center Nordsjælland og tidligere reservelæge på Onkologisk Afdeling Rigshospitalet, der kan svare på de spørgsmål, forældre måtte have om HPV-vaccination.

Informationsmødet starter kl. 19 og bliver afholdt i Multisalen, Sundhedscentret, Stockflethsvej 4, 2000 Frederiksberg. Der er gratis adgang, og alle er velkomne – tilmelding til henny.lykke@gmail.com eller tlf. 60 95 74 01