Søndag den 19. august afholdt Nordisk Film Den Store Biografdag i sine 22 biografer landet over. Biografsalene var fyldte til bristepunktet og danskerne satte rekord: der blev solgt flere billetter end nogensinde på en enkelt dag.

Oven på en lang og varm sommer viste danskerne i søndags, at biografens mørke stadig han en stærk tiltrækningskraft. Et væld af gæster besøgte i løbet af dagen en af Nordisk Film Biografers kølige sale og så film på det store lærred. Prisen var sat til 50 kroner pr. film, og det trak rundt regnet 8,5 gange flere gæster i biografen, end hvad man ellers ville forvente på en sensommersøndag. Salget slår dermed alle rekorder i Nordisk Film Biografers historie på en enkelt dag.

Nordisk Film har drevet biografer i godt 100 år, og netop i år runder den ikoniske Palads-biograf i København denne imponerende alder. Gennem et århundrede – og ikke mindst gennem de senere års rivende digitale udvikling – har biograferne i Danmark oplevet både medvind og tilbagegang, men Den Store Biografdag beviser altså en gang for alle, at det stadig er populært se film i biografen. Allerede inden dørene blev slået op søndag morgen, var lang størstedelen af billetterne solgt online.

“I Nordisk Film Biografer puster vi ud efter en fantastisk dag i vores biografer i søndags. Alle mand m/k var på dæk, både vores mange glade gæster og vores dygtige personale, som op til dagen havde glædet sig til at få besøg”, siger Lars-Henrik Kieler, der er marketingchef i Nordisk Film Biografer.

Biografglæde og god service skal gå hånd i hånd

“Det er vigtigt for os, at filmoplevelsen og den gode service går hånd i hånd. Derfor arbejder vores medarbejdere hver dag på at sikre gæsterne en god oplevelse – det, vi selv kalder “biografglæde”. Det skal kunne mærkes i alt fra filmen til den iskolde cola og de frisklavede popcorn, som serveres med et smil”, fortsætter Lars-Henrik Kieler.

De tekniske rammer omkring filmen skal selvfølgelig også være optimale, og derfor fremstår Nordisk Film Biografer landet over i allerhøjeste kvalitet hvad angår komfort og moderne biografteknik på lærred og i lyd og lys.

Biografdagen skabte fest over hele landet
I kølvandet på Nordisk Film Biografer fulgte endnu flere biografer efter og bakkede op om Den Store Biografdag ved også at sænke prisen. Dermed nåede biografglæden endnu bredere ud, og gav minder tilbage til 1988, hvor Nordisk Film Biografer afholdt en også meget populær biografdag, nemlig 10-kronersdagen. Dengang foregik billetsalget kun via fysisk salg i biografernes billetluger, og der var hverken forsalg eller mulighed for at reservere billetter online. Derfor var der lange køer ved billetlugerne, og en enkelt biograf måtte efterfølgende have repareret sit indgangsparti, der fik lidt buler og småskader efter det massive ryk-ind

Heldigvis kom ingen til skade, og i år foregik Den Store Biografdag også helt uden slinger. Til trods for travlhed melder både personale og gæster tilbage om en festlig dag i biografen. Mange tog hele familien under armen og nød en enkelt film sammen, mens andre gæster gik effektiv til sagen og nåede hele fire film i streg.

Foto: Sofie Schmidt Christensen – Nordisk film