Royal Run deltagere i hele landet kan glæde sig til at opleve Danmarks fem største byer på ruter, der samler alt det bedste fra hver by. I hovedstaden kan man til Royal Run København og Frederiksberg se frem til unik sightseeing og bilfri gader for fuld musik mandag 21. maj.

Organisationen bag Royal Run er stolt over, at arrangørerne af Royal Run i de fem byer har skabt så flotte ruter rundt i hver deres by – og er stolt over i dag at offentliggøre de ialt ti ruter: To i hver by. “Der er både tænkt på, at løberne undervejs skal have en unik oplevelse i stemningsfyldte omgivelser – og samtidig udgør Royal Run et vindue til at vise byens vartegn og særpræg frem. Aalborg bugner af nye kulturcentre som løberne passerer, i Aarhus runder de Marselisborg, i Esbjerg løber 10 km-deltagerne ud forbi Mennesket ved Havet, i Odense går ruten gennem bykernens smalle gader, og i København / Frederiksberg er der lagt op til en sightseeing af de helt store,” udtaler direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

Royal Run København og Frederiksberg: Unik sightseeing og bilfri gader for fuld musik.
På afspærrede veje giver Royal Run en unik mulighed for at løbe på en lang række af de ikoniske og til daglig stærkt trafikerede gader i København, herunder H.C. Andersens Boulevard, Gammel Kongevej og Frederiksberg Allé. De to sidstnævnte udgør henholdsvis start og mål for både One mile og 10 km ruterne. Mens One mile deltagerne udelukkende løber på Frederiksberg, venter der 10 km-løberne en sightseeing rundt i hovedstaden forbi en lang række af byens seværdigheder, herunder bl.a. Christiansborg, Tivoli, Københavns Rådhus, Den Sorte Diamant og naturligvis Amalienborg. 10 km ruten til Royal Run byder kort fortalt på en enestående mulighed for at løbe gennem alt det bedste, København og Frederiksberg har at byde på.

Royal Run er et landsdækkende løb i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Alle har mulighed for at løbe eller gå med i en af landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København. I alle fem byer kan man vælge at deltage i One mile (1,609 km) eller 10 km distancen.

Arrangørerne bag Royal Run.
Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

FAKTA OM ROYAL RUN:
Dato: Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag)
Distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km
Tilmelding og information: royalrun.dk
Lokale arrangører for Royal Run KBH/FRB: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Sparta