Valget til Frederiksberg Kommunes Integrationsråd er til ende, og ni nyvalgte medlemmer af rådet er klar til at rådgive Frederiksberg Kommunalbestyrelse om integration i de kommende fire år.

18 kandidater med baggrund fra det meste af verden stillede op til Integrationsrådsvalget på Frederiksberg, og resultatet er ni nye medlemmer af det i alt 13 personer store råd. De ni medlemmer er Jasminka Kamic, Adnan Meki, Laila Muhareb Udby, Luzelena Simonsen, Nurten Akgün, Reza Katebi, Anne Metielda Gnanasegaram Lygh, Rosemarie Alonzo Christensen og Seycan Güven.

Det nye råd tiltræder 1. april, og borgmester Jørgen Glenthøj (C) glæder sig meget til samarbejdet:  ”Integrationen går generelt godt på Frederiksberg, og det skyldes ikke mindst samarbejdet med Integrationsrådet. Jeg vil gerne sige tak til alle, der stillede op. Jeg er imponeret over, hvor mange der gerne vil gøre en indsats for fællesskabet og demokratiet i vores by. Og så vil jeg gerne byde hjerteligt velkommen til de nye medlemmer. Jeg håber på et godt og konstruktivt samarbejde, der fører til en endnu bedre integration,” siger han.

Ud over de ni medlemmer er der fire øvrige medlemmer i rådet. LO Hovedstaden har valgt Bendt A. Larsen. Folkeoplysningsudvalget har genvalgt Steen Endersen. Skolebestyrelsernes medlem Trine Flæng fortsætter til 1. august. Og den sidste vælges af Frederiksberg Frivillighedsforum senere i april.

Der var færre opstillede og lavere stemmeprocent end ved seneste valg i 2014, der satte alle rekorder. I de kommende år vil Frederiksberg Kommune i samarbejde med det nye Integrationsråd vurdere, hvordan valget til Integrationsrådet skal foregå fremover med henblik på at skabe bedst interesse omkring integrationen i Frederiksberg Kommune.

Integrationsrådet bliver spurgt til råds af kommunalbestyrelsen i sager, der handler om integration, og rådet arrangerer den årlige store mangfoldighedsdag på Frederiksberg.

Læs mere her.