Alle byens flygtninge, voksne såvel som børn, er velkomne til cykeltræning tirsdage og søndage på Nordens Plads. Cyklismen er en vigtig del af hverdagslivet i Danmark og på Frederiksberg, og derfor er det vigtigt for byens nye borgere, at de lærer at cykle.

Foto: Anne Beth Witte

Det er baggrunden for et nyt projekt, som Frederiksberg Kommune udfører i samarbejde med Røde Kors Hovedstaden. Tirsdage og søndage fra 8. april til midt i juni er alle byens flygtninge i alderen 12 år og op velkomne på cykellegebanen på Nordens Plads. Her stiller Frederiksberg Kommune cykler og cykelhjelme til rådighed, mens frivillige fra Dansk Røde Kors står for selve cykeltræningen.

Borgmester Jørgen Glenthøj (C) sætter stor pris på indsatsen: ”At kunne cykle er vigtigt i Danmark – både af praktiske og af kulturelle hensyn. Derfor har vi løbende indsatser, der hjælper vores nye borgere med at lære kunsten, og jeg er glad for denne nyeste indsats,” siger han.

Kursisterne lærer færdselsreglerne at kende, ligesom de lærer at cykle. Når kursisterne er blevet trygge ved cyklen, kan de cykle sammen med en træner ude i trafikken.

Træningen foregår på søndage fra klokken 11 til 13 og på tirsdage fra klokken 15.30 til 17.30. Det er op til kursisterne, om de vil træne en eller to gange om ugen. Kursisterne skal tilmelde sig, men de behøver ikke at medbringe noget; der er sørget for cykler og cykelhjelme.

Formand for Frederiksberg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Simon Aggesen (C), lægger vægt på de mange sidegevinster, indsatsen også byder på: ”De deltagende møder folk i lokalområdet ved cykeltræningen, samtidig med at de øver sig i at tale dansk. Så udover den frihed, der ligger i at kunne bruge cyklen som transportmiddel, så er der en række sociale og menneskelige gevinster i det. Det er et godt eksempel på den styrke, der ligger i frivillige projekter,” siger han.

Fakta – Sådan kommer du med til cykeltræning. Læs mere her.