Der er stadig lidt tid til de endelige ruter, for Kronprinsens 50 års fødselsdagsløb bliver offentliggjort. Dansk Atletik Forbund serverer dog allerede nu en smagsprøve på enkelte detaljer fra de ruter, der skal danne ramme for Royal Run i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg mandag den 21. maj.

Royal Run deltagere i hele landet kan glæde sig til at opleve Danmarks fem største byer på ruter, der samler alt det bedste fra hver by. “Vi er stolte over, at arrangørerne af Royal Run i de fem byer har skabt så flotte ruter rundt i hver deres by. Der er både tænkt på, at løberne undervejs skal have en unik

Foto: Anne Beth Witte

oplevelse i stemningsfyldte omgivelser – og samtidig udgør Royal Run et vindue til at vise byens vartegn og særpræg frem. Aalborg bugner af nye kulturcentre som løberne passerer, i Aarhus runder de Marselisborg, i Esbjerg løber 10 km-deltagerne ud forbi Mennesket ved Havet, i Odense går ruten gennem bykernens smalle gader, og i København / Frederiksberg er der lagt op til en sightseeing af de helt store,” udtaler direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

Royal Run Aalborg: En rute fuld af kultur i den nordjyske hovedstad.
Start og mål for både One mile og 10 km er ved Slotspladsen på Aalborg Havn midt i byen. One mile-deltagerne løber bl.a. forbi Musikkens Hus, kulturcentret Nordkraft og Utzon Centret. 10 km-deltagerne løber vestpå langs havnen under Limfjordsbroen. Først går turen ud forbi byens nye kultursted, Spritten og videre ud forbi Aalborgs nye eventsted for bevægelse, Vestre Fjordpark. Ruten fortsætter langs vandet til Vestbyen og vender ude ved Den Gamle Kridtgrav.

Royal Run Aarhus: Frederiks Allé er centrum for Kronprinsens fødselsdagsløb.
I Aarhus skydes både 10 km og One mile løbene i gang på Frederiks Allé lige midt mellem Musikhuset, Aros og Aarhus Rådhus. Der løbes forbi bl.a. Sankt Lukas Kirken og ud til Stadion Allé. 10 km-deltagerne løber desuden ud forbi Marselisborg Slot og senere forbi Ceres Park, Domkirken, Bispetorvet og gennem Strøget i Aarhus.

Royal Run Esbjerg: Flot løbetur forbi Esbjergs vartegn langs havet.
Udgangspunktet for begge distancer er placeret på Gl. Vardevej, hvor byens idrætsmekka er samlet. Hele dagen vil der være Royal Run fest i Vognsbølparken, der ligger lige ved start og mål. One mile-deltagerne løber på Gl. Vardevej på den brede allé, mens 10 km-løberne passerer en række af Esbjergs stoltheder undervejs, bl.a. Blue Water Arena, Svend Wiig Hansens skulptur Mennesket ved Havet samt Julius Bomholts Plads og byens aktive havn, der med bl.a. fem olieboreplatforme er et af de vigtigste knudepunkter for dansk olie- og gasindustri.

Royal Run Odense: Smuk tur gennem Odenses bycentrum.
Kongens Have er ramme om Royal Run festen i Odense. Startgaden er i Jernbanegade lige ved Odense Katedralskole, mens målstregen er placeret i selve Kongens Have. Deltagerne på begge distancer løber forbi Grand Hotel og gennem gågademiljøet. 10 km-deltagerne løber desuden gennem det meste af Odenses gamle bykerne. Deltagere på begge distancer løber gennem Slotsgården lige inden, de passerer Odense Teater og løber i mål i Kongens Have.

Royal Run København og Frederiksberg: Unik sightseeing og bilfri gader for fuld musik.
På afspærrede veje giver Royal Run en unik mulighed for at løbe på en lang række af de ikoniske og til daglig stærkt trafikerede gader i København, herunder H.C. Andersens Boulevard, Gammel Kongevej og Frederiksberg Allé. De to sidstnævnte udgør henholdsvis start og mål for både One mile og 10 km ruterne. Mens One mile deltagerne udelukkende løber på Frederiksberg, venter der 10 km-løberne en sightseeing rundt i hovedstaden forbi en lang række af byens seværdigheder, herunder bl.a. Christiansborg, Tivoli, Københavns Rådhus, Den Sorte Diamant og naturligvis Amalienborg. 10 km ruten til Royal Run byder kort fortalt på en enestående mulighed for at løbe gennem alt det bedste, København og Frederiksberg har at byde på.

Arrangørerne bag Royal Run.
Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

FAKTA OM ROYAL RUN:
Dato: Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag) Distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km. Tilmelding: På royalrun.dk.

Lokale arrangører for Royal Run i de fem byer:
Aalborg Kommune og Aalborg Atletik og Motion
Aarhus Kommune og Aarhus 1900
Esbjerg kommune og Esbjerg Atletik og Motion
Odense Kommune og Odense Atletik / OGF
Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og SPARTA Atletik og Motion

Information: royalrun.dk – se video her.