Et helt nyt samarbejde mellem Frederiksberg Kommune og to privatskoler skal gøre integrationen af flygtningebørn i byen endnu bedre. Privatskolerne Kaptajn Johnsen og Frederik Barfoeds Skole optager således hver et flygtningebarn i 0. eller 1.klasse til næste skoleår. 

Det skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

Borgmester Jørgen Glenthøj er glad for initiativet:

”Indsatsen med at skabe de bedst mulige forhold for en vellykket integration for flygtningebørn på Frederiksberg er en stor opgave, som byen arbejder godt sammen om. At de private skoler også ønsker at deltage er prisværdigt, og det bliver spændende at se deres bidrag til integrationen,” siger han.

Overenskomsten med privatskolerne indebærer, at flygtningene vil kunne blive på privatskolen – også efter den toårige periode, hvor kommunen betaler forældrebetalingsudgiften for privatskole. Privatskolen skaffer nemlig selv midlerne til denne udgift, hvis forældrene ikke er i stand til at betale.

Formand for Frederiksberg Kommune Undervisningsudvalg, Malene Barkhus håber, at dette blot er begyndelsen på et godt samarbejde om integrationen med privatskolerne:

”At modtage og uddanne flygtningebørn er vigtigt for vores by som helhed, og det er et socialt ansvar, vi som by bredt bør bakke op om. I Undervisningsudvalget er vi meget glade over denne aftale, der er blandt de første af sin slags i Danmark. Men mest af alt er vi glade for, at vores private skoler ønsker at tage del i dette ansvar, og vi takker Kaptajn Johnsen og Frederik Barfoeds Skole”, siger hun.

Frederiksberg Kommune har cirka 100 flygtningebørn i modtageklasser og modtagehold.