Folkebevægelsen mod Ensomhed gentager i uge 17 sidste års succes – Danmark Spiser Sammen. Målet er at få over 50.000 danskere til at spise sammen – og i sidste ende komme ensomheden til livs. Du kan melde dig til et af de mange fælles arrangementer, der løbende bliver oprettet – eller måske endda selv oprette et arrangement.

Måltider bringer mennesker sammen og skaber nye fællesskaber, som er den bedste kur mod ensomhed. Derfor gentager Folkebevægelsen mod Ensomhed nu sidste års succes – Danmark Spiser Sammen – og arrangerer i samarbejde med over 70 medlemsorganisationer hundredvis af spisearrangementer i hele landet.

Det skriver Folkebevægelsen mod Ensomhed i en pressemeddelelse.

Kampen mod ensomhed skydes i gang i uge 17 med 5 store fællesspisninger i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, København og Nyborg den 25. april. Hvert arrangement har plads til mellem 250-500 spisende gæster, og alle gæster opfordres til at tage fx en nabo, kollega, studiekammerat eller et familiemedlem med under armen. Det er nemlig både nemmere at komme ud ad døren og at træde ind i et nyt fællesskab, når man følges ad.

Herudover kan man tilmelde sig eller oprette arrangementer på Danmark Spiser Sammen. Der vil frem til uge 17 løbende blive oprettet nye arrangementer og fællesspisninger over hele landet.

“Sidste år havde vi over 500 arrangementer og oplevede, hvordan det fælles måltid bragte danskerne tættere sammen og skabte nye venskaber og fællesskaber. Alt fra ugentlige kaffeaftaler til nye madklubber og meningsfuldt engagement i frivilligt arbejde. Det er et fantastisk resultat og meget motiverende.

Derfor håber vi i år på at skabe op mod 1.000 fællesspisninger i hele landet og arbejder for at få over 50.000 danskere til at sætte sig sammen omkring et måltid, spise sammen og danne nye relationer på tværs af generationer, kulturer og samfundslag,” siger Marie Asserhøj, projektleder hos Folkebevægelsen mod Ensomhed, som fortsætter:

“Ensomhed har ingen alder, og for mange kan det være svært eller et tabu at gå alene til en fællesspisning og møde nye mennesker. Derfor sætter vi i år fokus på følgeskab. Det betyder, at vi opfordrer alle til at invitere en ven, bekendt eller nabo med til en af de mange fællesspisninger – eller hjem til ens eget spisebord – og ind i fællesskabet, så vi sammen kan komme ensomheden til livs.”

Om fællesspisningerne, tirsdag den 25. april:

  • Aalborg, Agri Nord Idrætscenter, kl. 17 – 21.
  • Aarhus, Danmarks Japanske Have, Kl. 17 – 20.
  • Esbjerg, Veldtofte Idrætspark, kl. 17.30 – 20.30.
  • København, DGI-Byen, Kl. 18.00- 21.00.
  • Nyborg, Hotel Nyborg Strand, kl. 18.00 – 21.30.

Billetter kan købes på Billetto.dk.

Billet koster 50 kr. for voksne og 30 kr. for børn.