Næste år runder Tivoli 175 år. I den anledning har Frederiksberg Kommune udpeget en historisk plads på Frederiksberg, der kommer til at lyde navnet Georg Carstensens Plads.

Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Georg Carstensen Plads bliver placeret på arkadepladsen vest for Frederiksberg Rådhusplads. Der er tale om et lille byrum, der markerer starten på Promenadestien i Allégade.

Skiltet på Georg Carstensen Plads afsløres i maj måned, når lindetræerne får lysegrønne blade.

”Vi er meget stolte over, at Tivolis grundlægger Georg Carstensen, der har haft så stor betydning for byudviklingen i hovedstaden, har fået opkaldt en hædersplads efter sig. At det samtidig er en skøn, blomsterrig oase på Frederiksberg er prikken over i´et, da Carstensen havde tætte relationer til området,” siger administrerende direktør i Tivoli, Lars Liebst, i pressemeddelelsen.

Foto: Frederiksberg Kommune

Også borgmester Jørgen Glenthøj er glad for valget:

“Jeg er glad for, at Tivoli ansøgte om navngivning af et sted på Frederiksberg efter Georg Carstensen, der jo havde gode relationer til Frederiksberg. By- og Miljøudvalget har truffet et godt valg med arkadepladsen ved siden af Frederiksberg Rådhus. Det er begyndelsen på promenadestien i Allégadeanlægget, der er blevet en populær forbindelse mellem rådhuset og Frederiksberg Runddel. Et byrum der passer godt til det nye navn,” siger han.

Tætte bånd til Frederiksberg
Georg Carstensen, Tivolis grundlægger, var inspireret af parker som han havde set i udlandet, da han i 1841 fik Chr. VIIIs tilladelse til at bygge Tivoli på området uden for voldene. Tivoli blev efter åbning i 1843 en øjeblikkelig succes. 

Et andet projekt som Georg Carstensen udtænkte, var anlægget af en af Københavns første sporvognsruter. Han ansøgte i begyndelsen af 1856 om at få tilladelse til at anlægge og drive en sporvognslinie mellem Frederiksberg Runddel og Tivoli. Han døde inden den blev realiseret, men andre førte projektet videre.

Tivolis første, faste fyrværker, Gaëtano Amici, som blev inviteret til Danmark af Georg Carstensen, har givet navn til Amicisvej på Frederiksberg. Det var også Carstensen som grundlagde forlystelsesstedet Alhambra, der har givet navn til Alhambravej på Frederiksberg.