Det skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

Du kan således teste i hvor høj grad, du styrker din egen og andres mentale sundhed på mentaltsund.dk. Testen lanceres af partnerskabet ’ABC for mental sundhed’, der er støttet af Nordea-fonden, og som Frederiksberg Kommune er en del af.

Tag sundhedstesten.

Formand for Frederiksberg Kommunes Sundheds- og Omsorgsudvalg, Flemming Brank, lægger stor vægt på tilbuddet:

”At være mentalt sund er mindst lige så vigtigt som at være fysisk sund, da mental sundhed fremmer livskvaliteten og for eksempel modvirker depression og angst. Derfor er indsatsen her fint i tråd med den generelle forebyggelsesindsats i Frederiksberg Kommune. Den handler nemlig om at skabe rammer for borgernes hverdag, så de opnår mest mulige livskvalitet,” siger han.

Testen består af tre forskellige deltests, hvor overskrifterne er de tre konkrete anvisninger, der er partnerskabets anbefaling: ”Gør noget aktiv”, ”Gør noget sammen” og ”Gør noget meningsfuldt”. Her svarer deltageren på en række spørgsmål og får feedback og viden undervejs.

Flemming Brank understreger, at  testen ikke er en facitliste, men at den giver gode værktøjer til at overveje og vælge, hvordan man bruger sin tid:

”Vi er mange, der kender til det der med at automatpiloten bare tager over i en travl hverdag. Jeg tror, det er meget sundt at træde et skridt tilbage og lige tænke over, det man gør og den måde, man lever sit liv på. Det er testen et rigtigt godt værktøj til; at skabe refleksion. Den er altså på ingen måde en dommer, der fortæller, hvad det rigtige eller forkerte liv er. Det ved vi kun selv,” siger han.

Tag sundhedstesten.