Godt skjult bag et tæt skovbryn har Fasangården været gemt af vejen for mange af havens brugere, og hvis man ikke lige ved, den er der, så ser man den nok heller ikke. Men det vil snart ændre sig. Fasangården slår efter mere end 300 år som både tjenestebolig og privat bolig porten op til haven og dørene op til et virvar af smukke, gamle rum.

Det skriver Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Efter 300 år som tjenestebolig for den kongelige fasanmester under Frederik 4., kongelig privatsekretær for den senere Kong Frederik 7., digteren og forfatteren Adam Oehlenschläger, videnskabsmanden Hans Christian Ørsted og sidenhen som privat bolig, så vil Slots- og Kulturstyrelsen nu renovere bygningerne nænsomt og åbne stedet op borgerne.

Fasangården vil i løbet af 2017 huse forskellige aktiviteter, hvor der eksempelvis vil blive inviteret til fællesspisning med grønne smagsoplevelser, gårdbutik med salg af friske råvarer og andre indslag.

 

Allerede den 22. og 23. februar vil de smukke, gamle bygninger lægge rum til fire intimkoncerter arrangeret af Frost-festival, som er en musik- og lysfestival, der finder sted i København i februar måned.

”Når Frost-festivalen rykker ind i Fasangården, vil bygningerne og skovbrynet som en del af en installation blive smukt oplyst. På en måde markerer det, at der fremover er nye toner og nyt lys på vej på Fasangården. I Slots- og Kulturstyrelsen glæder vi meget til at kunne introducere Fasangården til de mange besøgende i Frederiksberg Have.

Jeg håber, at havens brugere vil følge med i Fasangårdens udvikling de næste år, hvor vi skal have både bygninger og den omkringliggende have renoveret, så Fasangården igen kan blive en smuk og velbesøgt perle i Frederiksbergs gamle have,” siger Anne Meisner, chefkonsulent i Slots- og Kulturstyrelsen

I løbet af 2017 vil Fasangården være præget af aktiviteter i og omkring huset, i staldbygningerne og i den idylliske have. I 2018 begynder en større restaurering, som forventes at vare mindst et år. Planen er, at den gamle fasangård i 2019 skal forpagtes til en restauratør, der har øje for at skabe et spændende og kulturrigt miljø i Fasangården.

Foto: Thomas Rahbek