Efter tre ambitiøse og kreative konkurrencedage i Gigantium i Aalborg blev Matthias Hindborg Palmelund i lørdags kåret som Danmarks dygtigste ernæringsassistentelev ved DM i Skills. 

Matthias kommer fra Amager og bevæger sig til daglig rundt i tre af landets regioner: Han bor i Valby/Frederiksberg, arbejder i Ringsted og går i skole i Vejle. I Aalborg scorede han førstepladsen og kan nu kalde sig Danmarks dygtigste ernæringsassistentelev.

Til daglig er Matthias i praktik i Madhuzet Zahlesvej i Ringsted, hvor han laver mad til plejecentre og ældreboliger i Ringsted Kommune. Matthias kom med til DM i Skills på et afbud og havde kun tre ugers forberedelsestid, da en anden studerende fra Syddansk Erhvervsskole i Vejle meldte fra, og skolen havde spottet skills-potentiale i Matthias.

“Jeg sagde, at det ville jeg lige overveje, for jeg vidste jo ikke, om jeg kunne nå det”, siger en glad og udmattet Matthias i bilen på vej hjem til Sjælland.

Men det kunne han, endda så godt, at han blev danmarksmester og fik prisen fra forbundet på 10.000 kr.

“Pengene skal selvfølgelig bruges på oplevelser med god mad. Jeg skal belønnes lidt, for det trænger jeg til nu. Og så skal jeg nok også ud og shoppe lidt til min kæreste Amanda”, siger Matthias, som afslutter sin uddannelse til næste sommer. På den lange bane er drømmen at blive køkkenchef.

Fremtidens mad
I alt deltog 10 finalister i konkurrencen med temaet ‘Fremtidens mad med optanke og passion’. De tre konkurrencedage bestod af følgende tre udfordringer, som alle skulle præsenteres overbevisende for dommerne: Nordisk tapas, det grønne køkken i et internationalt studiemiljø og en klassiker i nye klæder.

Det er 7. år, at Kost & Ernæringsforbundets medlemmer demonstrerer deres færdigheder til DM i Skills. Og det bliver ikke den sidste, for mesterskabet skal inspirere og tiltrække unge talenter, så vi får de bedste og mest ambitiøse elever på ernæringsuddannelserne, som skal sikre kvaliteten for fremtidens mad.

Du kan se billeder fra DM i Skills på Kost & Ernæringsforbundets facebookside.