Indsatsen for at holde Frederiksberg ren og pæn ved at forebygge, at der bliver smidt affald og malet graffiti viser gode resultater. Og indsatsen fortsætter i de kommende år.

Det skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

Mindre henkastet affald på gaderne og graffiti på murene – samt en høj tilfredshed med den måde, byen bliver holdt ren på. Det er hovedkonklusionerne i den seneste status på området.

Resultatet glæder borgmester Jørgen Glenthøj, som dog understreger sin forventning om, at det bliver endnu bedre.

”Vi ved fra borgerundersøgelser, at netop en tryg og ren by er noget af det, mange prioriterer allerhøjest. Derfor gør vi meget ud af det arbejde, og det er glædeligt, at indsatsen giver resultater. I princippet bliver vi aldrig færdige med denne indsats – for selv ”lidt” henkastet affald og ”lidt” graffiti er for meget,” siger han.

Frederiksberg Kommune arbejder efter den såkaldte ”broken window-teori”. Den går ud på, at affald avler affald – det vil sige, at skrald oftere bliver smidt der, hvor der i forvejen er skrald, og graffiti oftere bliver malet dér, hvor der i forvejen er graffiti.

Derfor er det afgørende at holde byen ren og pæn – fordi det i sig selv virker forebyggende og inspirerer andre til at gøre det samme.

img_7867