Diabetesforeningen inviterer lokale klubber, skoleklasser, spejdere og foreninger til at være med til landsindsamling søndag den 10. juni, hvor der samles ind til fordel for børn og unge med type 1-diabetes.

De foreninger, som samler ind for Diabetesforeningen, tjener 15 procent af det beløb, de selv får i indsamlingsbøtterne – penge, som de kan bruge til egne aktiviteter. – Vi får flere og flere indsamlere – og derfor flere penge til børn og unge med diabetes – ved at give klubber, skoler og foreninger 15

Indsamlere Landsindsamling / Fotograf: Martin Dam Kristensen

procent af deres indsamlede beløb. Foreningerne kan tjene penge til eksempelvis fællesaktiviteter, udstyr eller lejrture. Som en ekstra bonus får indsamlerne en større forståelse for, hvad det vil sige at leve med en kronisk sygdom som type 1-diabetes. Samtidig kan vi se, at folk godt kan lide både at støtte diabetessagen og lokalt, siger Diabetesforeningens administrerende direktør Henrik Nedergaard.

Sidste år blev der samlet 3,6 millioner kr. ind. Landsindsamlingens overskud er med til at sikre, at Diabetesforeningen kan holde børne- og familiekurser, støtte forskningen samt rådgive og oplyse om diabetes.

Når man melder sig som indsamler, vælger man selv sin rute og får indsamlingsbøtten sendt direkte til egen postkasse. Hvis man samler ind som privatperson, går hele det indsamlede beløb til Diabetesforeningens arbejde for børn og unge med type 1-diabetes.

Tilmelding foregår via diabetes.dk, landsindsamling@diabetes.dk eller tlf. 63 12 90 14.