2 dage. 8 scener. 79 arrangementer. Over 80 navne. Når Bloom den 27. – 28. maj forvandler Søndermarkens kulturlandskab til et vildtvoksende krat af talks, walks, koncerter, symposier og tænkepauser, vil naturen og videnskaben formidles med respekt for udøverne og kærlighed til stoffet.

Et af Blooms mest centrale formater er Mastermind, hvor en række af de fremmeste forskere fra ind- og udland får lov til at bruge en time på et emne, der ligger dem allermest på hjerte.

Mød blandt andre antropologiprofessor Rane Willerslev, som tager os med på en revsende rejse til Sibirien. Willerslev undersøger, hvad der sker, når vores videnskabelige verdensbillede kollapser og skaber en lige linje fra sibirisk åndelighed til danske læringsinstitutioners ensidige belønning af 12-tals-piger.

Senere kan du opleve selvsamme Rane i samtale med DR’s yndlingsbonderøv Frank Erichsen, når de diskuterer, om det mon ikke er på tide at få støvet vores indre urmenneske af og komme ud i dét landskab, vi stammer fra.

Fra Blooms største scene Summer tager BBC-vært og professor i palæotologi, Alice Roberts, os med gennem millioner af års evolutionshistorie. Roberts går under huden på intet mindre end livets mirakel, når hun ser på hvilke egenskaber, vi deler med blandt andet de insekter, der hvirvler forårskåde rundt i Søndermarken.

Summer lægger også scene til Trio-talks, hvor du blandt andet kan opleve filosof Vincent Hendricks, forsker i logik og kunstig intelligens Thomas Bolander og biolog og professor i antropologi Andreas Roepstorff tage temperaturen på social intelligens ud fra vidt forskellige vinkler som filosofi, logik, kunstig intelligens, social kognitionsforskning og neuroforskning.

Foto: Bloom

Smag og mærk på Søndermarken
Er du mere til den sanselige naturoplevelse, byder Bloom på noget for både hænder, fødder, ører og smagsløg.

Fra Wanderlust er der jævnligt afgang ud i Søndermarkens viltre landskab af viden og poesi. Gå på jagt efter flagermus med en flagermusekspert, eller kom med på eventyrlige vandringer i fodsporene på store tænkere som Oehlenschläger, Ørsted og Bohr. Byhøst dækker op til langbordsmiddagen ‘Smag på Søndermarken’ mens Rosforth & Rosforth serverer naturvin, så fuglene synger.

Vil du selv have fingrene i den naturvidenskabelige dej, skal du søge mod scenen ‘Lab’. Her kan du gå på jagt i Søndermarkens materialekammer og tage dine fund med til en kreativ workshop for voksne.

Og ovre på Kids-scenen, som er åben hver dag fra 11-16, finder børn og barnlige sjæle luppen frem og ser nærmere på Søndermarkens regnorme, affyrer rumraketter og lærer om naturens forunderlige farver.

Det endelige program offentliggøres i slutningen af april. Følg med på facebook.com/bloomfestivaldk, hvor vi løbende præsenterer nye navne.

/Blooms nyhedsbrev.