Endnu en stor dansk personlighed kan nu ses på et af Norwegians splinternye fly. Denne gang er det den folkekære skuespiller Dirch Passer, der fremover vil spejde udover hele Europa fra ti kilometers højde.

Det skriver Norwegian i en pressemeddelelse.

I takt med at Norwegian indfaser splinternye Boeing 737-maskiner i sin flyflåde, øges også antallet af nye ”halehelte”. Seneste tilføjelse er den folkekære skuespiller Dirch Passer (1926-1980), hvis portræt nu er folieret på haleroret af en flyselskabets nye maskiner.

Passer slutter sig til et væld af store danske personligheder, heriblandt H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Karen Blixen, der allerede pryder nogle af halerne på Norwegians fly.

Det er lykkedes at få Dirch Passer på haleroret af et Norwegian-fly i samarbejde med Dirch Passers datter, Dorte Passer samt foreningen Dirch Passer Venner.

“Jeg er utrolig taknemmelig for, at Norwegian har valgt at hylde min far på haleroret af et af deres nye fly. Det er jo noget andet end at sidde ‘i H.C. Andersens flyvende koffert kun iført slobrok og tøfler’, som Dirch læste op i halvfjerdserne.

Til maj næste år vil også en bronzestatue af ham blive opsat på Frederiksberg. Jeg er meget stolt – både på egne og på min fars vegne – over, at hyldesten til ham fortsætter”, siger Dirch Passers datter, Dorte Passer.

“I Norwegian er vi meget glade for, at vi får lov at hædre en af de allerstørste danske skuespillere nogensinde. Dirch Passer var enestående og en komikkens mester, og den dag i dag inspirerer og glæder han stadig danskere i alle aldre.

Sidste år ville han være fyldt 90 år, og det er glædeligt, at vi kan bidrage til tilkendegivelsen af hans præstationer på både scenen som på det hvide lærred, hvor han begejstrede så mange mennesker”, siger Daniel Kirchhoff, informationschef for Norwegian i Danmark.