Edison vil blive forvandlet til et stort reflekterende vandspejl, når forestillingen SORT VAND har premiere i morgen. En forestilling om en magisk nat og om betydningen af de valg vi træffer. 

Med Tysklands mest spillede samtidsdramatiker Roland Schimmelpfennigs smukke tekst som omdrejningspunkt, åbner Edison i morgen dørene for Sort Vand.

I forestillingen forcerer to grupper af unge en stjerneklar nat hegnet ind til byens friluftsbad. De mødes, og natten bliver magisk. De kom fra helt forskellige steder, men den nat ved det sorte vand flettedes deres håb og drømme sammen.

Tyve år senere mødes de igen. Hvad blev der af dem? Blev livet det, de drømte om?

 

For instruktør Anja Behrens er Sort Vand en forestilling, som stiller det overordnede spørgsmål – hvordan bliver vores liv ud fra de valg vi træffer?

“Det smukke ved Sort Vand er, at den her gruppe af unge mødes en aften og pludselig er alt muligt. Det er nærmest magisk – alle skel er forsvundet, alle forventninger og det er blot et fuldkommen rent møde imellem en gruppe unge.

Den følelse tror jeg, at vi alle kender fra vores ungdom. De her tidspunkter, aftner eller dage, hvor vi tænker, at ALT er muligt! Det er berusende. Men hvor forsvinder det hen? Følelsen af og længslen efter frihed bliver jo siddende i kroppen for evigt. Så hvorfor er det så svært at nå derhen igen? Hvorfor fylder konventionerne så meget mere? Det er hele essensen af Sort Vand.”

  

På scenen finder du – udover store mængder af vand – skuespillerne Marie Louise Wille (kendt fra bl.a. dramaserien Sommer), Ernesto Piga Carbone, Gerard Carey Bidstrup, Özlem Saglanmak, Christine Sønderris og Jakob Femerling.

Du kan læse mere om spilletider m.m. her:

Teater: Sort Vand

Foto: Karoline Lieberkind. Kilde: Betty Nansen Teatret.