Dansk Byggeri i Hovedstaden og Nordsjælland vil have flere flygtninge i arbejde i lokale håndværksvirksomheder. Det skal sikre en vellykket integration, skriver organisationen i en pressemeddelelse:

Der er allerede flere fremmedklingende navne rundt omkring i de lokale håndværksvirksomheder. Men integrationen af flygtninge afhænger i høj grad af, at ansættelsesprocessen ikke er besværlig og bureaukratisk, mener Dansk Byggeri i Nordsjælland og Hovedstaden.

– Flere virksomheder i hovedstadsområdet har allerede flygtninge i arbejde, og mester oplever, at de er glade for at være i arbejde og lære dansk. Men der er mange regler, der gør det besværligt at have flygtninge ansat – vi håber for eksempel, at man kan gøre den obligatoriske danskundervisning mere fleksibel, og helst så den ligger udenfor arbejdstiden, siger formand for Dansk Byggeri i Hovedstaden Søren Tscherning.

Dansk Byggeri har tidligere meldt ud, at man bør placere flygtningene der, hvor de har de bedste chancer for at komme i arbejde, og det er typisk i de store byer.

– Derfor er det oplagt, at Dansk Byggeri Hovedstaden og Nordsjælland holder årsmøde om, hvordan virksomhederne kan hjælpe flere flygtninge ud på arbejdsmarkedet til gavn for både de virksomheder, der i fremtiden vil mangle arbejdskraft, men også hele samfundet, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen og fortsætter:

– Vi tror på, at flygtninge fra dag ét skal have at vide, at der er brug for dem, så de ikke mister fornemmelsen for, hvad det er at være en vigtig del af samfundet. Og hvis så det kan gøres mindre bureaukratisk at ansætte flygtninge, så tror jeg, vi kan gøre mange af de nytilkomne til en værdi.

Dansk Byggeri i Nordsjælland og Hovedstaden har emnet som tema på deres årsmøde den 9. november på KolleKolle i Værløse.